Místo tragické nehody v Hradci Králové: Stovky svíček pro Františka a Vítka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Místo tragické nehody v Hradci Králové: Stovky svíček pro Františka a Vítka!

Na místě, kde František a Vítek přišli o život, zapalují lidé svíčky.
Na místě, kde František a Vítek přišli o život, zapalují lidé svíčky. (pro Aha! – Zdeněk Bezděk)

Zapálené svíčky, květiny, obrázky a plyšové hračky přibývají na místě sobotní tragické nehody v Hradci Králové, při které zemřeli dva bráškové František (†3) a Vítek (†6).

Jen během deseti minut se tu i včera zastavilo kolem dvaceti lidí – mladých, starých i dětí. Mnozí plakali. „Vůbec si to neumím představit. Je mi to líto a brečím nad zbytečnou smrtí těch chlapečků,“ přiznala Aha! matka tří dětí.

Další maminka se na místě neštěstí zastavila i s dcerkou. „Neznali jsme je, ale mohlo se to stát komukoliv z nás, chodíme tudy dvakrát týdně do hudebky. Je to pro nás hrozná rána, obrečeli jsme to,“ objasnila žena.

Paní Eva (63), která nedaleko bydlí a viděla, jak záchranáři bojují o životy obou hochů, se naopak místu nehody vyhýbá. „Z toho jde mráz po zádech. Prostě tam jít nemůžu. Všichni místní jsou z toho zdrcení, takové neštěstí tady nikdo nepamatuje,“ míní Eva.

Řidiče Jaroslava Nováka (40), který hochy srazil a přejel, poslal soud v pondělí do vazby. Policie nyní vyslýchá svědky a čeká na vyjádření znalců.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.