Krvavá pomsta v Kunovicích! Svědkyně zaslechla o střelbě a řekla: »To je asi náš Karel...« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Krvavá pomsta v Kunovicích! Svědkyně zaslechla o střelbě a řekla: »To je asi náš Karel...«

Anna Muselová
Anna Muselová (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK, Aircraft Industries, reprofoto TV Nova, ara)

„To je asi náš Karel,“ vyslovila před sousedy Anna Muselová (75) a začala se chvět. Byl čtvrtek 10. listopadu několik minut po poledni. V rádiu zaslechli zprávu o střelbě v letecké společnosti Aircraft Industries.

Zřejmě jako matka podvědomě tušila, co její syn Karel Musela (†56) chystá. V posledních týdnech si totiž urovnal veškeré rodinné a majetkové záležitosti...

Anna Muselová pobývala v nemocnici a měla tam být ještě týden. „Chuděra, z nemocnice ji dovezli dřív, aniž někdo tušil, co se stane. Byla zrovna u nás, když v rádiu hlásili, že někdo střílí po lidech z vedení firmy,“ popsala sousedka Marie Bláhová.

Státní zástupce Roman Kafka včera připustil, že Musela vraždu manažerů (50, 52) Aircraft Industries plánoval. Musela údajně nebyl šíleným střelcem. „Opak je spíše pravdou.

Podezřelý – z toho, co dosud víme – si jednání předem naplánoval. Urovnal si své osobní poměry, například smluvní vztahy, a šel na jednání do společnosti, aby napadl konkrétní – tři manažery.

Měl možnost napadnout i další lidi, kteří byli bezprostředně před ním. Neučinil tak a vyzýval je k odchodu. Přesně si vytipoval lidi, které chtěl napadnout a vyrovnat si s nimi své účty,“ řekl Kafka.

Porady představenstva, kde Musela střílel, se účastnilo přes deset lidí, čtyři ruští manažeři, nejméně tři čeští a další administrativní pracovníci.

„Na oba muže střílel z bezprostřední blízkosti a na ředitelku asi z větší vzdálenosti, takže se jí podařilo utéci. Každopádně chtěl usmrtit i ji. Jednalo se o opakovanou úmyslnou střelbu. Na tělech zemřelých bylo více střelných zranění,“ uvedl Kafka s tím, že těla obou manažerů byla nalezena na chodbě mimo zasedací místnost.

Syn postřelené ředitelky Plškové: Máma půjde po víkendu do práce!

Ilona Plšková, zraněná generální ředitelka letecké společnosti Aircraft Industries v Kunovicích, byla včera propuštěna z nemocnice.

„Zranění bylo lehké. Všechny výsledky vyšly negativní, a tak ji lékaři po vizitě propustili domů,“ řekl mluvčí uherskohradišťské nemocnice Jan Karásek.

Nejprve odjela na policii na výslech a poté domů, potvrdil i její syn Martin v rozhovoru pro deník Aha!.

Martine, mohli bychom mluvit s vaší matkou?

„Máma o tom nechce mluvit. Je z toho unavená.“

Jak se cítí?

„Jako člověk, kterýmu stačí tři milimetry, aby přišel o život.“

Už byla u výslechu?

„Má za sebou vyšetření, pak dlouhý výslech a další ji čeká. Je to pro ni všechno moc náročný.“

Jak dlouho se bude léčit?

„Po víkendu už bude zase pracovat.“



Přečtěte si
hrneczuhrinevsi
13. 11. 2011 • 10:32

škoda, že ji zřejmě ušetřil krávu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.