Libyjský diktátor Muammar Kaddáfí byl pohřben: Zahrabali ho v poušti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Libyjský diktátor Muammar Kaddáfí byl pohřben: Zahrabali ho v poušti!

Fotografie
Fotografie (internal)

Celé čtyři dny ležela jeho mrtvola v mrazáku v Misurátě, kam se na ni chodily dívat tisíce lidí. V pondělí večer tělo nenápadně odvezli a včera ráno bylo pohřbeno na tajném místě v poušti. Tak skončil krutovládce Muammar Kaddáfí (†69), jenž si na dlouhých 42 let porobil africkou Libyi.

Pohřeb se konal v pět hodin ráno a byly při něm čteny tradiční muslimské modlitby. Spolu s Kaddáfím byly do země uloženy i ostatky jeho syna Mutasima (†34) a bývalého ministra obrany Júnise Džábira (†59).

I oni byli zabiti během čtvrtečního dobytí Syrty, poslední Kaddáfího bašty v Libyi. Hrob je přísně tajný ze dvou důvodů – jednak aby jej neničili diktátorovi odpůrci a také aby se nestal poutním místem jeho přívrženců.

Bývalý vůdce si přál být pohřben v rodné Syrtě, ale noví libyjští vládci tvrdí, že se jim nepodařilo dohodnout se s místním kmenem na podmínkách převzetí těla.

Současně museli ale ukončit morbidní ukazování Kaddáfího těla, které se navzdory uložení v mrazáku začalo rozkládat. Pohřeb se už nedal odkládat, a tři vozy proto v pondělí večer vyvezly Kaddáfího, jeho syna a ministra na poslední cestu...

Kdo vlastně zabil Kaddáfího?

Počet osob, které se hlásí k zabití Muammara Kaddáfího, se zvyšuje. V pátek za vypálení smrtelné rány velebili Libyjci nenápadného mladíka Mohameda alBibiho (20), který se oháněl vůdcovou zlatou pistolí.

O víkendu se zase k popravě hlásil jeden holohlavý člen povstalecké brigády, spekulovalo se i o tom, že vůdce sprovodili ze světa jeho lidé.

No, a včera se zase rozletělo do světa video, na němž zatím neznámý Libyjec ukazuje Kaddáfího zkrvavenou košili a zlatý prsten se slovy: „Když chtěli Kaddáfího odvést pryč, střelil jsem ho do hlavy a do prsou!“ Video popravy samotné ale schází...

Přečtěte si
mirkazam
18. 7. 2012 • 07:31

Tak hrdina ?? S čím kdo zachází, tak taky schází. Byl to arogantní a nemocný člověk, který byl opilý svou mocí,a přesvědčený o své nedotknutelnosti. Je vidět, že se přecenil...A jak píšeš hrdina, jakých je málo,tak opravdu hajzlů takového formátu se hned tak nenajde !!!

argido
2. 11. 2011 • 18:53

naprostý souhlas!!!!!!!!!!!

kohut57
27. 10. 2011 • 06:04

Kaddáfí byl naivní v důvěře v západ, stejně jako mnozí z nás. Sionisté jsou falešní hráči a on se o tom krutě přesvědčil. Vybudoval pro Lybijce Ráj na zemi, uvidíme co řeknou nyní. Pro mne to byl hrdina jakých je málo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.