Táta s mámou pili v hospodě a... Malá Natálka uhořela v postýlce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Táta s mámou pili v hospodě a... Malá Natálka uhořela v postýlce!

Holčička uhořela mezi svými plyšáky v této postýlce.
Holčička uhořela mezi svými plyšáky v této postýlce. (pro Aha! – Marek Lukeš, HZS Zlínského kraje, ara)

Obrovská tragédie se včera odehrála v panelovém domě ve Valašském Meziříčí. V bytě tam uhořela desetiměsíční Natálka, jejího nevlastního bratra (15) se podařilo na poslední chvíli zachránit. Šokující je, že rodiče mrtvé dívenky v tu dobu podle všeho popíjeli alkohol v nedalekém baru!

Hasiči byli na místě během pěti minut po nahlášení požáru, po žebříku snesli dolů z prvního patra chlapce (15), který neutrpěl vážnější zranění. V tu dobu už jejich kolegové bojovali s plameny přímo v bytě a snažili se zachránit malou Natálku, která zůstala uvězněná v postýlce.

„Holčička měla na těle velké množství popálenin, oživovali ji několik desítek minut,“ sdělil mluvčí zlínské záchranku Petr Olšan. V nemocnici pak bohužel dívenka zemřela...

Ptáte se, proč nezasáhli dřív než hasiči rodiče malé dívenky? Nemohli, v osudný čas totiž podle místních popíjeli alkohol v nedalekém baru a děti nechali doma bez dozoru!

„Přišli až potom, co slyšeli sirény. Toho chlapa museli hasiči podpírat, jak byl ožralý! A ona měla taky dost...,“ odplivl si rozlíceně soused Josef Dočkal. „Často oslavovali, děti nechávali samotné doma. Ani mě to nepřekvapuje, jak to nakonec dopadlo,“ přisadil si další soused Ladislav Hojgr.

Děti byly navíc v bytě zamčené, klučina tedy volal o pomoc z okna. I to zřejmě rodičům přitíží při policejním vyšetřování...

Hasiči stále nejsou schopni určit příčinu požáru. „Je několik verzí, mezi ty hlavní patří zkrat na počítači či závada na elektroinstalaci,“ říká mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.