Jirka (9) ze Zlína: Zřítil se z horolezecké stěny! Selhala zabezpečovací kladka?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jirka (9) ze Zlína: Zřítil se z horolezecké stěny! Selhala zabezpečovací kladka?!

Z této stěny Jirka spadl.
Z této stěny Jirka spadl. (pro Aha! – Marek Lukeš)

Pád ze sedmimetrové horolezecké stěny přežil jen náhodou Jirka (9) ze Zlína. Měl obrovské štěstí, že dopadl na zadek a ne na hlavu. Utrpěl otřes mozku a četné pohmožděniny. V nemocnici zůstane na pozorování minimálně do neděle.

„Při pohybu mě bolí zadek a páteř, ale dívám se na pohádky, a tak mi to utíká,“ prozradil Aha! Jirka. Jeho maminka (35) se třásla i několik desítek hodin po hrozném pádu.

„Seděla jsem asi padesát metrů od stěny a Jirku jsem neustále sledovala. Normálně vylezl až nahoru. Pak začal slézat dolů, asi po metru ale začal nekontrolovaně padat,“ souká ze sebe.

Chlapce přitom nezachytilo ani záchranné lano. Instruktor totiž tvrdí, že Jirka vlezl na stěnu nepozorovaně a bez zapnutí do popruhů. To ale kluk popírá.

„Pan instruktor mě zapnul jako obvykle. Asi ta kladka nějak selhala,“ tvrdí malý pacient. Celou událost ve zlínském zábavním parku Galaxie už vyšetřuje policie. Ta nyní čeká na výslechy svědků.

Přečtěte si
abstergo
22. 10. 2011 • 16:50

a už si táta s mámou mohli dělat novýho!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.