Rakouský autobus se nevešel pod most a utrhl si střechu: Cestující měli strašnou kliku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rakouský autobus se nevešel pod most a utrhl si střechu: Cestující měli strašnou kliku!

Autobus byl nárazem zcela zničený.
Autobus byl nárazem zcela zničený. (ČTK – Roman Vohradník)

Měl to být pohodový výlet, jenže se proměnil v horor. Čeští a rakouští elektrikáři, co seděli v patrovém autobuse, který se v pátek večer nevešel na jihu Čech pod most a přišel o celou střechu, přežili jen díky obrovskému štěstí! Jisté smrti pasažéři unikli jen o 10 cm!

Už je jasné, že za nehodu může řidič autobusu. Pod most u obce Rybník poblíž Dolního Dvořiště, kde je značkami omezená výška na 3,0 m, se o půl metru vyšší autobus neměl šanci vejít! Řidič tam přesto plnou rychlostí vjel! Stalo se, co se stát muselo: viadukt busu doslova odpáral střechu jen pár čísel nad hlavami cestujících.

„Škubnul s námi náraz. A pak jsme měli nad hlavou nebe! Všichni byli v šoku, spousta lidí zraněná. Naštěstí s námi jel lékař a hasič, tak začali pomáhat. Než jsme se ale dostali z autobusu ven, už přijeli záchranáři,“ popsal Aha! drama cestující, který jako 25 dalších vyvázl jen se škrábanci. Jenže deset lidí (2 Češi a 8 Rakušanů) utrpělo vážná zranění!

„Měli ohromné štěstí,“ řekl českobudějovický lékař Jan Tuček. Všichni, co v autobuse seděli, totiž snadno mohli přijít o hlavy! „Stačilo deset centimetrů, a nikdo nepřežil,“ tvrdí cestující. Čeští pracovníci firmy měli navíc hned za mostem vystupovat a vydat se svými auty domů...

Nehoda se stala jen 6 km od Nažidel, kde v březnu 2003 sjel ze silnice zájezdový autobus. Také ten přišel o střechu, jenže tehdy zemřelo 20 lidí!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.