Smutný příběh nemocných důchodců: Babičku ubodal, sám se oběsil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smutný příběh nemocných důchodců: Babičku ubodal, sám se oběsil!

Domek, ve kterém došlo k hrozné události.
Domek, ve kterém došlo k hrozné události. (pro Aha! – Marek Lukeš)

Poznali se už na gymnáziu, žili spolu přes sedmdesát let. Teď jsou oba manželé mrtví. Dědeček Antonín (†88) nejdříve ubodal manželku Jarmilu (†88). Pak si vzal provaz a na půdě se oběsil. „Vše nasvědčuje tomu, že muž i jeho manželka odchod ze života naplánovali,“ potvrdil Aha! státní zástupce Roman Kafka.

Bezvládná těla našli policisté v domku přímo v centru Kroměříže. „Byli to tak milí a slušní lidé. Každý den se vodili za ruce podél našeho domu, nechci tomu věřit,“ marně potlačovala slzy sousedka Milana Zlámalová. „Oba se už jen velmi těžce pohybovali,“ dodává.

A právě špatný zdravotní stav přivedl manžele k rozhodnutí o společném odchodu ze života. Svědčí o tom i dopis na rozloučenou. Na stole v domku nechali také ústřižek se zaplaceným inkasem a doklady. A peníze na pohřeb, návrh textu parte i seznam lidí, kterým má být doručeno.

V bytě bylo perfektně uklizeno. Antonín poté, co v křesle ubodal manželku, dokonce nůž pečlivě umyl a uklidil do kredence. Původně zamýšlel, že se i on zabije nožem. Nakonec ale zvolil jiné řešení.

Svědčí o tom lístek nalezený u těla jeho milované Jarmily: »Nedokážu to, jdu se oběsit na půdu«. Tam byl také nalezen. Policie s největší pravděpodobností případ odloží.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.