Otec chtěl osvobodit syna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Otec chtěl osvobodit syna!

Prolomenou bránu do věznice včera hlídali ozbrojení policisté.
Prolomenou bránu do věznice včera hlídali ozbrojení policisté. (pro Aha! – Věra Knedlhansová, Mediafax)

To tu v historii českého vězeňství ještě nebylo. Zatímco každý odsouzený přemýšlí, jak se dostat z basy ven, dva muži (52 a 48) ve středu večer prorazili ve Škodě Octavia bránu věznice v Plzni na Borech a na plný plyn vletěli dovnitř. Hned je ale obklopila ozbrojená stráž.

Údajně opilá dvojice se škodovkou nacouvala v plné rychlosti do zasouvacích vrat borské věznice, prorazila je a pak vyrazila i mříž. První náraz do brány ostraha podle mluvčí věznice Jany Bartošové zaznamenala ve 20.45 hodin. Pak následoval druhý útok.

Po něm se octavia dostala do areálu věznice a zastavila mezi vjezdem pro motorová vozidla a vchodem do administrativní budovy. Hned po prvním nárazu strážní přivolali policii. Auto obklíčili a posádku vozu zadrželi. „Při zatýkání nebyly použity zbraně a nikdo nebyl zraněn,“ uvedla Bartošová. Ani jeden z vetřelců nebyl ozbrojen.

Oba muže si policie odvedla. „Probíhají výslechy a shromažďujeme další informace. Zatím nikdo nebyl obviněn z trestného činu,“ řekla včera odpoledne Aha! mluvčí plzeňské policie Martina Korandová.

Podle informací Aha! je jedním z mužů plzeňský podnikatel Antonín Šafář (48), jehož syn (24) si na Borech odpykává trest za pokus o vraždu. Vše tedy nasvědčuje tomu, že se zřejmě rozhodl potomka osvobodit. Sám přitom před lety vězení unikl jen o vlásek, když dostal podmínku za ublížení na zdraví.

Syn-vězeň Antonín Šafář (24) - Podřízl hosta baru

Soud ho loni potrestal deseti lety vězení za pokus o vraždu hosta jednoho z plzeňských barů. Neunesl narážky kvůli homosexuální orientaci. Když se mu jeden z mužů snažil na ulici před barem domluvit, vytáhl Šafář nůž a bodl ho do krku. Způsobil mu 20 cm dlouhou a dva centimetry hlubokou ránu. Zraněnému zachránila život jen včasná pomoc zdravotníků.

Otec-zachránce Antonín Šafář (48) - Škrtil hocha při sexu

Byl odsouzen původně také za pokus o vraždu. Při sexuálních hrátkách v roce 2006 na chatě u Hracholuské přehrady škrtil chlapce (17) gumovým napínákem až do bezvědomí. Hájil se tím, že chtěl mladíka, který při sexu nemístně poučoval, jen umlčet.

Po odvolání soudci Šafářovi st. nejdřív snížili trest na osm let, pak se odsouzený skrýval. Nejvyšší soud verdikt zrušil a nařídil nové jednání vrchního soudu. Šafář nakonec vyvázl jen s podmínkou za ublížení na zdraví.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.