Tragédie letadla Jak-42: Úděsný omyl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragédie letadla Jak-42: Úděsný omyl!

Řady rakví na ledě zimního stadionu. Poklonit památce mrtvých se přišlo přes 100 tisíc lidí.
Řady rakví na ledě zimního stadionu. Poklonit památce mrtvých se přišlo přes 100 tisíc lidí. (ČTK/AP, EPA, ara)

Kruté, obludné, diletantské! Cožpak bolest z katastrofy letadla Jak42 u Jaroslavle, v jehož troskách zahynul před dvěma týdny celý hokejový tým Lokomotivu Jaroslavl včetně českých hráčů Karla Rachůnka (†32), Jana Marka (†31) a Josefa Vašíčka (†30), nebude mít konce?

V márnici fatálně zaměnili těla tragicky zemřelých pilotů. Rusové odflákli identifikaci obětí a do hrobu kopilota Ževelova uložili ostatky kapitána Solomenceva.

Důvod? Vdova po Ževelovovi v hlubokém žalu označila chybně tělo svého muže. Její stav měl ale daleko do příčetnosti, chybou je, že nebyla provedena analýza DNA.Na omyl přišli až pozůstalí Andreje Solomenceva, kteří se přišli naposledy podívat na jeho tělo.

„Zjištění, že je v rakvi někdo jiný, bylo úděsné,“ řekl svědek ruskému portálu LifeNews. Solomencev byl již 11. září pohřben, jenže pod identitou svého kolegy z posádky Igora Ževelova. „Úřady nařídily exhumaci a pohřeb se musel opakovat,“ informoval server.

Vdova po Ževelovovi se podruhé zhroutila. V krátké době absolvovala dva pohřby svého muže! Druhé, tentokrát opravdu poslední rozloučení, se uskutečnilo 17. září.

O den později pochovali i Solomenceva, hrob má hned vedle druhého pilota v městě Reutov v Moskevské oblasti. Jeho tělo bylo pro změnu uloženo do země dvakrát!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.