Horor v Nevadě: Historické letadlo se zřítilo na diváky! Vzduchem létaly kusy lidských těl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Horor v Nevadě: Historické letadlo se zřítilo na diváky! Vzduchem létaly kusy lidských těl!

Krveprolití. Trosky letadla ostré jako břitva rozřezaly oběti neštěstí na kusy.
Krveprolití. Trosky letadla ostré jako břitva rozřezaly oběti neštěstí na kusy. (ČTK/AP)

Měla to být okázalá přehlídka historických vojenských letadel. Namísto toho v pátek zažilo asi 75 tisíc diváků, kteří sledovali leteckou show v nevadském Renu, největší horor svého života.

Zcela znenadání se z nebe zřítil bitevní letoun z druhé světové války P51 Mustang řízený zkušeným hollywoodským pilotem. A bohužel spadl do chumlu lidí. Neštěstí si vyžádalo 3 životy, nejméně 56 lidí je zraněno.

Jen těžko lze slovy popsat tu hrůzu. Letoun začal nekontrolovatelně klesat do boxů VIP zóny. Kolem zříceného letadla se rozvířil vzdušný vír. Dá se to přirovnat k vypuštění obřího balonu. Vzduch metal trosky stroje ostré jako šrapnely rovnou do lidí. Očití svědci hovoří o neuvěřitelném krveprolití a neštěstí dokonce přirovnávají k výbuchu bomby.

„Viděla jsem kusy lidských těl. Ruku, nohu. Nepřeháním,“ vypověděla Maureen Higginsová, která vše sledovala z 30 metrů. „Je to masakr. Jeden chlapec byl doslova rozříznut vejpůl. Všude kolem byly potoky krve,“ popisuje neštěstí novinář Gerald Lent.

Kromě samotného pilota Jimmyho Leewarda (†74), válečného veterána a velmi zkušeného leteckého akrobata z Hollywoodu, se zatím nepodařilo identifikovat ani jedno tělo dalších dvou obětí. Třináct lidí je ve velmi kritickém stavu. Příčina tragédie dosud nebyla objasněna. Pilot podle svědků ztratil nad strojem kontrolu, na vině může být špatný technický stav stroje.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.