Pohřeb textaře Pavla Vrby (†73): Zabil ho alkohol? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb textaře Pavla Vrby (†73): Zabil ho alkohol?

Pavel Vrba byl uznávaným textařem a básníkem.
Pavel Vrba byl uznávaným textařem a básníkem. (Foto Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, David Kundrát)

Kde je Karel Gott (72)? Otázka, kterou si během včerejšího pohřbu textaře a básníka Pavla Vrby (†73) kladl snad každý. Zpěvák, pro nějž jeho celoživotní kamarád napsal písně Bloudím pasáží nebo Zmírám láskou, ve strašnickém krematoriu chyběl. „Nemám síly na ten mediální humbuk. Proto jsem se s vdovou a členy rodiny sešel až odpoledne,“ řekl deníku Aha! Gott. Řadu lidí ale svou nepřítomností nemile překvapil. Do toho se objevily zprávy, že Vrba před smrtí popíjel alkohol, kterého se ale na radu lékařů vůbec neměl dotýkat!

Znali se od 16 let. Byli velcí kamarádi. Přesto Karel na pohřeb Pavla Vrby, který minulou středu podlehl následkům mozkové mrtvice, nepřišel. Přitom v krematoriu zazněla v závěru obřadu i jeho nová píseň Zpívám jednu píseň dál a dál, kterou mu Vrba napsal na poslední desku.

„Karel nepřijde, dorazí až na odpolední setkání s pozůstalými v rezidenci pražského primátora,“ vysvětloval některým hostům na pohřbu zpěvákův sekretář Jan Adam. Gott nepracoval, neměl žádné povinnosti. Jen chtěl být sám, mimo dosah kamer a fotoaparátů.

„Nechtěl jsem se účastnit toho mediálního humbuku a nechtěl jsem na sebe strhávat pozornost...  Na pohřby už chodit nebudu. Na to mám právo. Je mi ale moc smutno, Pavel mi bude scházet,“ řekl deníku Aha! odpoledne, když přicházel do rezidence primátora.

Desítky Gottových kolegů naopak na pohřeb dorazily. V těsné blízkosti – v řadách hned za sebou – seděli Václav Neckář (67) s Martou Kubišovou (68) a Helena Vondráčková (64). Zpěvačky spolu ale kvůli sporům ohledně posledního turné kapely Golden Kids ani tady nepromluvily.

Přišel i rocker Aleš Brichta (52), jemuž se však během obřadu udělalo špatně, a tak raději odešel na vzduch a zapálil si cigaretu. Právě cigarety miloval i Pavel Vrba. A jak se podařilo na pohřbu zjistit deníku Aha!, dopřával si k nim i alkohol, který mu lékaři zakázali!

„Bral lék na ředění krve, na který se nesmí pít. Na té párty, kde byl v předvečer kolapsu, si ale pár skleniček dal,“ řekl deníku Aha! nejmenovaný zdroj.Pavel Vrba byl zkrátka bohém za každé situace...„Odešel hrozně hodnotný člověk. Byl to básník, který stál u mých počátků. Bohužel častěji a častěji se s někým loučím a čím dál tím hůř to snáším,“ plakala Helena Vondráčková.

Jiří Krampol: Pavlovy texty nikdy nezapomenu

Těžko se s Pavlem Vrbou (†73) loučil jeho dlouholetý kamarád Jiří Krampol (73), pro kterého napsal kolem deseti textů.

„S Pavlem jsme se znali od mládí, vždycky jsem ho považoval za moudrého člověka. Bude mi moc chybět,“ říká herec a spatra »vysypal« hned jeden z textů, který kdysi na vystoupeních zpíval.



Přečtěte si
majojo
17. 9. 2011 • 10:54

Jestli se po transplantaci prochlastal k třiasedmdeástce, tak to byl frajer jako chlap, nejen jako textař.

loft
16. 9. 2011 • 22:20

Kája musí vydělávat a ne chodit po pohřbech ! Nevíte jak to bylo před ix lety-někdy za komunistů, kdy měl zemřít nějaký bohatý člověk-snad herec z Francie a z Gotta si udělali srandu, že když mu zazpívá na pohřbu, že mu tento člověk má odkázat své jmnění. Gott byl údajně tak chamti-vý, že tam prý skutečně přijel, na pohřbu zpíval a když se sháněl po dědictví, tak zjistil, že si z něho udělalai jen čurinu ?? Slyšela jsem o tom několikrát, asi na tom něco bude- věřila bych, že si to pamětníci nebo jeho kolegové budou pamatovat.

knkn
16. 9. 2011 • 22:17

Pan Gott asi vydělával na reklamě na čaj !!

pjvb
16. 9. 2011 • 19:16

Olympic a Petra Janů !!! a né na jedné straně "bába" a na druhé straně "eržika" Jedeme dál, Osmý den, Není nám už 17, V STÍNU KAPRADINY, Semelkovy Šaty z šátků a Jména . . . . . JASNĚŽE Jasná zpráva, to je ten největší hit, který by měl být prohlášen za národní bohatství: Vždyť pěnu s vůní jablečnou, vyvanulý sprej . . . knížu krásně zbytečnou, co má lživý děj,píše se v ní jak se lítá vzhůru ................... Čest Vaší památce pane Vrbo !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.