Protiromské bouře na severu Čech: Válka ve Varnsdorfu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Protiromské bouře na severu Čech: Válka ve Varnsdorfu!

Vzduchem nelétaly jen láhve a kamení, ale i popelnice!
Vzduchem nelétaly jen láhve a kamení, ale i popelnice! (Aha! – Alexandr Malachovský)

Vzduchem létají dlažební kostky, kameny, láhve a popelnice, policejní hlídka dokonce čelí kulkám z plynové pistole! Běs pravicových extremistů mírní policejní těžkooděnci na koních, s pomocí vodních děl a granátů se slzným plynem.

Ve válečnou zónu se v sobotu pozdě odpoledne změnil Varnsdorf na severu Čech, kam svolala demonstrace proti Romům Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS).

Extremisté si z místních lidí udělali živý štít! Řež přišla nás všechny na 3 miliony korun a celkem se už náklady na policejní opatření na Šluknovsku vyšplhaly na 10 milionů!

JAK TO PROBÍHALO

16:15: Policie kontroluje všechna auta a autobusy směřující do Varnsdorfu. U Dolního Podluží jeden z extremistů pálí na hlídku z plynové pistole!

16:45: Náměstí v centru Varnsdorfu se plní lidmi. Schází se mnoho místních včetně dětí, do davu se ale čím dál víc mísí holohlaví a potetovaní mladíci v tričkách a mikinách s nápisy odkazujícími k pravicovému extremismu.

17:00: Na pódiu řeční předseda DSSS Tomáš Vandas, mezi řádky vyzývá své holohlavé stoupence, aby si to ručně vyřídili s »nepřizpůsobivými«. Skandují se hesla: »Stop černému rasismu! Cikáni do práce! Čechy Čechům! Cikáni útočili – řekněme dost!«

17:45: Téměř tisícihlavý dav se vydává k romské ubytovně na druhé straně města. V předních řadách jdou místní lidé. Pochod není povolen, v polovině trasy jim cestu zahradili těžkooděnci.

18:30: Ze zadních řad davu, kam se »hrdinně« schovali extremisté za asi stovku místních, létají na policejní kordon kameny a láhve. Muži zákona první řady (většinou tedy místní, kteří neonacistům dělají živé štíty!) smetou vodním dělem.

18:45: Boje pokračují, maskovaní extremisté rozebírají dlažbu, házejí na policisty popelnice, dělobuchy (měli je předem ukryté v jedné ze zahrad), láhve a odpadky. Začalo vytlačování extremistů od romských ubytoven a zatýkání. Válka v ulicích plane celou hodinu!

19:55: Vyjednávači se snaží o domluvu. Bezúspěšně. Tentokrát na ně letí celý kontejner.

20:30: Holohlavci se začínají rozcházet, opouštějí město, míří do hospod.

22:00: Alkoholem rozkurážení extremisté rozpoutávají další boje. Policie je nekompromisně zatýká.

Statistika bojů...

Zraněni byli 3 policisté (kameny v obličejích) a 3 civilisté.

Na služebny bylo předvedeno 41 lidí, šest z nich je podezřelých z trestných činů. Hrozí jim až pět let vězení.

Při silničních kontrolách policie zadržela 35 zbraní – baseballové pálky, elektrické paralyzéry, nože, kladiva, tyče, sekyru.

Zasahovalo 600 policistů a tři vrtulníky.

Zatkli Kohouta! Kvůli podvodu!

Lukáše Kohouta (28), organizátora páteční demonstrace ve Varns dorfu proti nepřizpůsobivým, z akce odvedli těžkooděnci. Avšak ne v souvislosti s protesty, zadržen byl kvůli podvodům!

„Měl v pátek dorazit k výslechu kvůli úvěrovému podvodu. Tam se ale nedostavil,“ uvedla policejní mluvčí Jaroslava Hrubešová. Kohout se snažil u leasingové společnosti koupit počítače, vydával se ale za svou příbuznou, která o tom vůbec nevěděla.

Způsobil škodu 36 tisíc Kč a hrozí mu až 2 roky basy. Kohout je známý tím, že se vydával za asistenta předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana a na náklady českého parlamentu v řádu milionů létal s kamarády po světě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.