Krvavé drama v americkém Michiganu: Šílenec zastřelil 7 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Krvavé drama v americkém Michiganu: Šílenec zastřelil 7 lidí!

„Je tam i moje dcera!“ zoufale křičel tento muž, než se zhroutil.
„Je tam i moje dcera!“ zoufale křičel tento muž, než se zhroutil. (ČTK/AP)

Jako smyslů zbavený vtrhl ve čtvrtek do domu ve městě Grand Rapids v americkém Michiganu ozbrojený muž. Ani se pořádně nerozhlédl a zahájil palbu na vše, co se jen pohnulo! Pak nasedl do auta, odjel na druhý konec města, kde se hrůzná scéna opakovala.

Bilance je děsivá: o život přišlo sedm lidí včetně dvou dětí! Mezi oběťmi jsou i jeho bývalá přítelkyně a dcera. Poslední kulku si pak bývalý trestanec Rodrick Shonte Dantzler (†34) schoval pro sebe...

Policie našla mrtvá těla na dvou místech. V jednom bytě ležela čtyři těla, ve druhém, na opačné straně města, další tři osoby. „Zabil jsem svou ženu!“ chlubil se vrah své matce, která ihned zalarmovala policii.

Zabiják ale mezitím na sebe muže zákona upozornil sám, když z auta střílel na kolemjedoucí vozy a chodce, z nichž několik zranil. Následovala divoká honička s policií. Útočníkovi se ale povedlo rychle z vozu vystoupit. Poté se zbraní v ruce vtrhl do nejbližšího domu. Jeho obyvatele si vzal jako rukojmí.

Dům ihned obklíčil hrozen policistů, kteří se snažili s běsnícím maniakem vyjednávat. Ten sice pustil na svobodu 53letou ženu, ostatní ale držel v zajetí dál.

„Když už to vypadalo, že se vzdá a vyjde ven, zastřelil se ranou do hlavy,“ uvedl policejní šéf Kevin Belk. Motiv hrůzného činu se zatím neví. „Důvod, proč někdo zastřelí sedm nevinných lidí, se hledá skutečně jen velmi těžce,“ řekl Belk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.