Vlak smetl autobus z přejezdu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vlak smetl autobus z přejezdu!

Vlak autobus odhodil z kolejí.
Vlak autobus odhodil z kolejí. (ČTK)

Jen o vlásek unikli smrti cestující z autobusu, který se včera porouchal na železničním přejezdu v Chrástu u Plzně. Sotva lidé stačili utéct, přiřítil se rozjetý vlak.

„Řidič autobusu vjel na železniční přejezd v době, kdy zabezpečovací zařízení signalizovalo, že může. Na autobusu pak došlo k poruše,“ vysvětlil mluvčí plzeňské policie Libor Pilař.

Autobus zůstal uvězněný mezi závorami. Řidič lidi vyhnal ven a sám se snažil autobus rozjet. „Po minutě a půl do něj však narazil vlak,“ dodal Pilař. Řidič autobusu byl lehce zraněn, ve vlaku se poranil jeden z cestujících, který ve chvíli nehody stál.

Krůček od železničního neštěstí

Dva vlaky, osobní a nákladní, proti sobě včera ráno jely u Skutče na Chrudimsku. Strojvedoucí si toho včas všimli a stačili vlaky včas zastavit.

„Strojvůdce osobního vlaku se vydal na trať ze stanice Skuteč, přestože neměl návěstidlem povolenu jízdu a měl počkat na protijedoucí vlak,“ uvedl Tomáš Drvota ze Správy železniční dopravní cesty.

Další kuriozní nehoda

Krátce po půlnoci na hlavním tahu z Nového Jičína do Příboru vběhla pod kola náklaďáku kráva. Šofér byl jen lehce zraněn. Hůře dopadl řidič (30), který u nehody zastavil. Rozhodl se, že si uleví. Nevšiml si však, že je na mostu a zřítil se dolů a vážně se zranil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.