Kradli naftu ve velkém! Zastavily je až kulky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kradli naftu ve velkém! Zastavily je až kulky!

Pachatelé při činu.
Pachatelé při činu. (pro Aha! – Policie ČR)

Naftu za víc než půl milionu nakradli dva vykutálení zloději (37 a 45) na jihu Moravy! A když na ně policisté přišli, nechtěli dát svou kůži lacino, a vzduchem dokonce svištěly kulky! Výtečníky zlikvidovala až povolaná zásahová jednotka.

Dva recidivisté ukradli koncem loňského roku dodávku, do jejích útrob doslova napěchovali velkokapacitní nádrž a do ní pak v různých zemědělských družstvech na Vyškovsku, Znojemsku a Třebíčsku načepovali přes 17 000 litrů nafty!

„Oba si dávali pozor a nosili kukly. A aby jejich jednání nezaznamenaly průmyslové kamery, obvykle je poškodili nebo odcizili,“ popsal Aha! šéf jihomoravské kriminálky Antonín Hrdlička.

Výtečníkům se policisté i tak postupně dostali na kobylku a při jejich dalším nájezdu, kdy měli v autě 2600 litrů nafty, už jim cestu přehradila zásahová jednotka!

Pachatelé si i tak chtěli prorazit cestu, tudíž muselo padnout i několik varovných výstřelů. Jejich zběsilý úprk skončil smykem a několika kotrmelci do pole u obce Zastávka u Brna. Oba muži jsou ve vazbě a hrozí jim až pět let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.