Pohřeb střeleckého šampiona Bronislava Bechyňského (†49): Sbohem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Pohřeb střeleckého šampiona Bronislava Bechyňského (†49): Sbohem...

Pohřeb Bronislava Bechyňského
Pohřeb Bronislava Bechyňského (Foto Aha! – Mária Rušinová, mvcr.cz)

Přes tři stovky smutečních hostí, desítky věnců, květin, potoky slz. Včerejší rozloučení s tragicky zesnulým bývalým šampionem v brokové střelbě Bronislavem Bechyňským (†49) bylo skutečně dojemné. Pohřební síň v Lounech doslova praskala ve švech.

Smrt si trojnásobného mistra Evropy a účastníka dvou olympiád našla předminulý pátek na dálnici D1, ve voze, který řídila jeho dcera Michaela. I ta byla v obřadní síni, zlomená žalem...

Elitních střelců bylo včera na pohřbu plno, překvapivě se mezi nimi objevil i jeden fotbalový. „Broňa byl můj kámoš,“ hlesl Petr Švancara, útočník ligového Slovácka.

„Výbornej kluk, s kterým byla sranda, prostě moje krevní skupina. Strašná tragédie,“ polykal slzy věčný vtipálek.Spolu s ním dorazil přes půl republiky i autobus střelců Komety Brno, jejímž byl Bechyňský členem.

Ještě dlouho po skončení obřadu se vinul před pohřební síní had lidí, kteří se chtěli poklonit před rakví slavného střelce.„Pojď, Švanci, valíme zpátky do Brna,“ obrátil se na fotbalistu jeho kamarád. Oba vzdychli a vyrazili domů. I po té prokleté »dé jedničce«...

Kdo byl Bronislav Bechyňský

➤ reprezentant v brokové střelbě

➤ 3x mistr Evropy

➤ 2x mistr světa v družstvech

➤ 2x mistr Evropy v družstvech

➤ účastník OH v Atlantě a Sydney



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.