Koně uhořeli ve stáji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Koně uhořeli ve stáji!

Plameny během chvíle pohltily celou stáj.
Plameny během chvíle pohltily celou stáj. (pro Aha! – HZS Moravskoslezského kraje)

Obrovské utrpení! To museli podle hasičů prožít těsně před smrtí čtyři krásní hřebci, kteří uhořeli v noci na včerejšek ve stáji v Hulíně na Kroměřížsku. Jejich majitelé se zhroutili...

Takovou smrt si nikdo nezaslouží! Přestože požár, který zachvátil stáje, zpozorovali majitelé, nepodařilo se jim ani s nasazením vlastního života zachránit všechny koně.

„V nebezpečném prostředí se jim podařilo otevřít jen pár stání,“ řekl Aha! mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Dva koně z ohnivého pekla vyvedli, třetí utrpěl popáleniny. Další čtyři závodní hřebci neměli nejmenší šanci přežít, plameny totiž dosahovaly až 15metrové výšky.

„Majitelé se zhroutili. Velitel zásahu nechal na místo povolat psycholožku, aby poskytla pomoc zdrceným rodinám,“ doplnil Mitáček s tím, že se příčina rozsáhlého požáru se škodou nejméně za dva miliony korun stále šetří. Zatím není vyloučené ani úmyslné založení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.