Revizor: Cestující na mě vytáhl kudlu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Revizor: Cestující na mě vytáhl kudlu!

Linka č. 16.
Linka č. 16. (www.plzensketrolejbusy.cz)

O tom, že pracovat jako revizor dopravních podniků není žádná legrace, se přesvědčil Lukáš B. (27) z Plzně.

Jestli dříve od cestujících revizoři utržili pouze nadávky, dnes se často jedná o fyzické útoky. Lukáš měl tentokrát štěstí a při potyčce netekla krev, přestože nože létaly vzduchem.

„Jeli jsme v úterý dopoledne na kontrolu v trolejbuse číslo 16, naštěstí jsme byli tři revizoři,“ začíná vyprávět Lukáš. Kontrolovali cizince, který neměl jízdenku. „Zdál se i opilý, ale nebyl. S kolegy jsme s ním vystoupili a vedli ho na nejbližší policii. Zpočátku šel dobrovolně, pak ale nastal zvrat, rozmyslel si to, a že nikam nepůjde. V odchodu jsem mu bránil tělem. On do mě strkal a najednou vytáhl nůž. Naštěstí jsem mu ruku instinktivně s nožem chytil, když měl přímo na mě s kudlou napřaženo,“ popisuje Lukáš, který si duchapřítomností zachránil život.

Jak ale jeho kolegové popisovali, bylo to skutečně jako scéna z filmu. „O nůž jsme se chvíli přetahovali, kolega zavolal policii, ta přijela okamžitě,“ doplňuje Lukáš. V první chvíli si prý vůbec neuvědomil, jak je situace vážná, teprve pak mu vše došlo. „Vůbec nechápu, proč to udělal, občanku měl u sebe,“ dodává.

Agresivita cestujících stále roste. „Letos je to už devátý případ napadení v Plzni. Naposledy před 14 dny kolegu praštil cestující dřevotřískovou tyčí, z potyčky si odnesl pochroumaná záda plná modřin,“ řekl vedoucí přepravní kontroly Plzeňských městských dopravních podniků Pavel Pokorný.

Lukáše černý pasažér málem propíchl kudlou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.