Výlet skončil tragédií: Chlapečka (†2) zabila kláda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Výlet skončil tragédií: Chlapečka (†2) zabila kláda!

Tady mezi kládami zemřel malý chlapeček.
Tady mezi kládami zemřel malý chlapeček. (TV Nova)

Procházka v lese se pro rodinu se třemi dětmi změnila v  tragédii. K neštěstí došlo u Stříteže na Pelhřimovsku ve chvíli, kdy na nejmladší z dětí spadla kláda a na místě chlapce (†2) zabila. Kdo za tragédii nese vinu teď šetří policie.

Rodiče byli v oblasti na návštěvě u prarodičů. Na procházku do lesa se vydali dopoledne. To ještě nikdo netušil, k jaké hrůze se schyluje. Nevinná honička dětí s tatínkem se změnila ve hru, z níž není cesty zpátky.

„Děti i otec pobíhali v lese na místě, kde je úložiště vytěženého dřeva. Poskakovali po kládách, když se jedna z nich uvolnila a dopadla na malého chlapce,“ popsala tragédii policejní mluvčí Hana Kotková.

Na pomoc okamžitě vyjela záchranka i vrtulník. Záchranáři chlapečka na místě dlouhé minuty oživovali. „Mysleli jsme, že se ho podaří letecky transportovat do nemocnice, ale nakonec bohužel zemřel na srdeční zástavu,“ popsala ředitelka záchranky na Vysočině Vladislava Filová.

Les, v němž k neštěstí došlo, patří Lesům České republiky. Ty ale svou vinu odmítají. „Vlastníci ani správci lesů nenesou ze zákona odpovědnost za újmy na zdraví a nebo způsobené škody,“ vysvětlil mluvčí společnosti Zbyněk Boublík. Policie celou událost šetří, čeká se i na pitvu chlapečka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.