Neovladatelný kamion se řítil z kopce, posádka měla jedinou možnost: VYSKOČIT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Neovladatelný kamion se řítil z kopce, posádka měla jedinou možnost: VYSKOČIT!

Koleje na louce ukazují, kudy se kolos na přepravu dřeva přiřítil.
Koleje na louce ukazují, kudy se kolos na přepravu dřeva přiřítil. (Pro Aha! – HZS Zlínského kraje)

Neovladatelný kamion se řítí z kopce, brzdový pedál nereaguje. Řidič a jeho spolujezdec na poslední chvíli vyskakují z kabiny, a tím si zachrání holý život!

Vzápětí kamion končí zdemolovaný na cucky na střeše rozestavěného bazénu. Ne, to není scénář z amerického akčního filmu, toto na vlastní kůži zažili lidé z Pulčína na Vsetínsku!

Dramatická situace vznikla na vrcholku kopce. Řidič (49) jel s kamionem pro dřevo a pokoušel se na malém prostoru otočit. Při manévru se však dal kamion do pohybu z kopce dolů a na zcela zledovatělé cestě se stal neovladatelným. „Ten kopec je hodně prudký, a navíc se tady ani nemůže solit. Ledovka je tam na denním pořádku!“ řekli Aha! místní.

Řidič i jeho spolujezdec si rychle uvědomili, jak asi dramatická situace skončí, a proto vyskočili z vozu. Jen díky tomu vyvázli pouze s drobnými oděrkami, naštěstí se jim nic vážnějšího nestalo.

„Podle řidiče se souprava chovala jak saně, a tak raději vyskočili,“ popsala situaci Ludmila Brousilová ze vsetínské policie. Náklaďák bez řidiče pokračoval ještě 200 metrů, přeletěl louku a narazil do plotu. Převrácený na bok skončil na přístavbě domu, ve které má vzniknout bazén...

V domě byla při této hrůze rodina pana Františka Vaculčíka. „Byl jsem v té době v Praze na služební cestě. Manželka a děti byly doma samy. Slyšely jen hroznou ránu a... Bylo po všem. Zaplaťpánbůh, že jsou živí,“ popsal majitel rodinného domu.

Škoda na totálně zdemolovaném vozidle, které hasiči vyprošťovali téměř půl dne, a majetku pana Vaculíka jde do milionů. Podle policie ale nemá havárie žádného viníka, takže řidiči nehrozí dokonce ani pokuta...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.