Případ týrané Drahušky (6): Její babička pěstounka - 7x trestaná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Případ týrané Drahušky (6): Její babička pěstounka - 7x trestaná!

Babička s matkou holčičky ve svém domě.
Babička s matkou holčičky ve svém domě. (pro Aha! – MIŽU)

V případu surově týrané Drahušky (6) ze středočeské obce Hostivice vyplouvají na povrch další šokující fakta ze soukromí rodiny.

Drahuščin případ vyšel najevo ve chvíli, kdy ji babička přivedla do zařízení pro děti v nouzi Klokánek, protože už se o ni nechtěla starat. Vyhladovělé děvčátko mělo omrzliny na nohou, kvůli kterým mu hrozily amputace, hluboké jizvy a modřiny po celém těle.

A není divu! Podle ženy, která dříve dlouhá léta žila poblíž, šlo o rodinu, vedle které by si rozhodně nikdo nepřál bydlet. „Babička Drahušky se tahala s kdekým. Měla dvě dcery a dva syny. A pak možná ještě nějaké další děti. Hodně pila, celá ta rodina byla velmi hlasitá. Žili ve zchátralé nádražní budově. Nikdo z okolních obyvatel je neměl rád a bohužel to odnesly i jejich děti,“ popsala Aha! Jana Nejedlá, podle níž se obě sestry a zřejmě i jejich bratři také velmi špatně učili a už na prvním stupni základní školy propadali. Nakonec proto skončili ve zvláštní škole.

„Máma týrané holčičky a ani její sourozenci neměli moc kamarádů a doma si taky užili jen to nejhorší. Pořád noví chlapi, žádná normální rodina,“ vzpomíná paní Jana. Drahuška si tak mezi bezcitnými příbuznými prožila peklo na zemi. Kromě těžké práce, kterou jí přidělovali její strýcové (19), synové babičky, musela žít ve špíně a často ani nedostala nic k jídlu.

Zarážející na celé věci je hlavně fakt, že byla holčička svěřena do pěstounské péče své babičce, ač ta byla v minulosti souzena za krádeže. Stejně i její druh. Oddělení sociálně právní ochrany dětí v Černošicích, kam případ spadá, se od celé věci distancuje.

„O svěření do péče rozhodla soudkyně, my s tím nemáme nic společného,“ řekl nám včera tajemník městského úřadu František Dvořák.V bytě ale navíc podle našeho zjištění žije i další malá holčička! A právě o její další osud se bojí ředitelka Klokánku Marie Vodičková.

„Případ by se měl řešit velmi rychle, než se stane ještě něco horšího. Stává se, že když se odebere jen jedno dítě, tak ti rodiče to druhé ze vzteku mohou týrat ještě více. Mohou ho i zabít,“ předestřela děsivou skutečnost Vodičková.

Babička, která se o holčičku měla starat, byla sedmkrát trestána. Matka holčičky týrání jen přihlížela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.