Kauza týraného Dominika (7): Mohli ho zachránit před 20 měsíci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kauza týraného Dominika (7): Mohli ho zachránit před 20 měsíci

Snímky zuboženého Dominika před několika dny vyděsily celé Česko.
Snímky zuboženého Dominika před několika dny vyděsily celé Česko. (pro Aha! – Policie ČR)

Konečně! Brněnské krajské státní zastupitelství začalo prověřovat, zda policie a státní zástupci, kteří se v minulosti zabývali kauzou týraného Dominika (7), neselhali.

O celých 20 měsíců mohlo být kratší utrpení brutálně týraného Dominika z Brna. Jeho trýznění mohli zkrátit policisté či státní zástupci, ale neudělali to! Šetření se proto rozjíždí. „Cílem je zjistit, jestli nemohli vznést obvinění proti rodičům dítěte dříve a uchránit tak hocha od týrání,“ zní v prohlášení státního zastupitelství v Brně.

Rodiče bili chlapce za maličkosti řemenem, do bot mu dávali připínáčky. Navíc ho mučili hladem, vážil jen 13,5 kilogramu, tedy asi jako tříleté dítě. Nyní hrozí rodičům za týrání až osm let vězení. Proces v této kauze začne 28. února u brněnského městského soudu.

Přečtěte si
simi8
20. 2. 2011 • 20:06

Bohužel si myslím, že Dominiček už díky prostředí, ve kterém vyrůstal, nebude mít schopnost posoudit, co je a není správné, bude mít zkreslené představy o vztazích, brutalitu bude považovat za projev náklonnosti. Pro rodiče ne kriminál, ale práci v uranových dolech.

deafista
17. 2. 2011 • 19:32

Poděkujme iniciátorům trestního oznámení Občanského sdružení Justiční spravedlnost na uvedenou necitelnou pracovnici Petříčkovou - jinak by tato necitelná osoba i když zneužívala své funkce ve více případech - unikla dík své pochybné SLÁVĚ A KONEXÍM spravedlnosti!!! A doufáme, že budeme podrobně informováni o výsledku trestního řízení a dostane se za mříže!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.