PRÁSK! Tragická nehoda roku v Prostějově | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PRÁSK! Tragická nehoda roku v Prostějově

Tahle fotka vydá za všechny komentáře: ve zdemolovaných autech neměl nikdo sebemenší šanci na přežití.
Tahle fotka vydá za všechny komentáře: ve zdemolovaných autech neměl nikdo sebemenší šanci na přežití. ( HZS Olomouckého kraje)

Jeden pohled na fotku a všem musí být jasné: tuto děsivou srážku nemohl nikdo přežít! K děsivé nehodě, nejtragičtější v Česku za poslední tři roky, došlo včera ráno na dálnici v Prostějově.

V jediné chvíli tam ve vracích dvou aut vyhaslo šest lidských životů!

To, co se tady během pár vteřin odehrálo, nepamatují ani otrlí záchranáři. Řidička BMW, která jela od Brna na Olomouc, přeletěla z dosud neznámých důvodů svodidla a doslova smetla protijeducí Škodu Felicii. „Všichni účastníci dopravní nehody zemřeli. Šlo o pět dospělých a jedno dítě,“ konstatovala smutně mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová. Čtyři lidé byli mrtví na místě, další dva, včetně dítěte, skonali záchranářům pod rukama.

Žena, která tragédii zavinila, byla Češka (†49), její spolujezdec Němec. Druhé auto řídil český senior (†62) a vezl nejspíš celou rodinu cizinců z Panamy – muže (†40) a ženu (†43) s dcerou (†11)! Důvod nehody zatím policisté neznají. „Zatím to vyšetřujeme, příčiny odhalí znalci,“ doplnila mluvčí. Podle některých informací mohlo být na vině náledí. Poslední podobnou tragédií byla v únoru 2008 srážka náklaďáku, osobáku a mikrobusu u Panenského Týnce, která stála život osm lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.