Moderátor Karel Voříšek: Ničivé deprese... a další přiznání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Moderátor Karel Voříšek: Ničivé deprese... a další přiznání!

Karel se dostal z depresí a nastoupil novou cestu.
Karel se dostal z depresí a nastoupil novou cestu. (Foto: ara)

Známe ho jako usměvavého modrookého Karla Voříška (52) , ale byly doby, kdy mu vůbec do smíchu nebylo. Podzim 2012 mu zamíchal se životem a odnesla to jeho psychika.

Psaní se mu náramně zalíbilo. Moderátor vydává už třetí knížku. Jmenuje se Štěstí se dá naučit a Karel v ní radí, jak se vyrovnat s ranami osudu. I on jich pár dostal. „Pomluva letěla vzduchem a nic ji nezastavilo. V análech bývalé Státní bezpečnosti bylo moje jméno označeno jako důvěrník, platné lustrační osvědčení sice dokládalo, že jsem nebyl veden vědomě, ale nepomohlo,“ píše Voříšek.

Ztratil práci v Televizních novinách, kterou měl rád. Pošpinili jeho pověst. Začal se obávat, co si o tom lidé pomyslí. Hrozilo, že kvůli depresím nedokáže vyjít mezi lidi, mluvit s nimi. Toužil strčit hlavu do písku. Čekání na soud, který ho nakonec očistil, bylo nekonečné.

„Mohl jsem zůstat skryt, ležet doma pod peřinou. Přebujelá představivost by mě uvěznila a vůbec bych nevycházel. Ukamenován ulicí,“ otevřeně popisuje své pocity v knížce moderátor. Hodně mu pomohl nejen psychiatr a kamarád Jan Cimický, ale taky právník Josef  Lžičař. Zapůsobil jako zkušený terapeut. A nová práce ve Zprávách na Primě.



Přečtěte si
mixalca
9. 10. 2016 • 19:54

amplitudo máš 25 let a kde se v tobě bere tolik zlostí .

zamlzena
9. 10. 2016 • 15:16

Nevyjadřovala bych se k člověku, kterého dobře neznám. A koho znáš dobře? Matku? Otce? Někdy i ti tě dost překvapí. A zná velký egoista dobře sebe?Nezklame ho asi jeho sebeláska ale co se týká odvahy? Někdy si nerad škodí, jelikož se ze samé lásky k občas dost špatně rozhoduje.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.