Bývalý člen KSČM Michal Kesudis (37) přál smrt českým vojákům, dnes za to stanul před soudem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bývalý člen KSČM Michal Kesudis (37) přál smrt českým vojákům, dnes za to stanul před soudem!

Poté, co si komunista Kesudis liboval ve smrti Čechů, přerušil členství v KSČM.
Poté, co si komunista Kesudis liboval ve smrti Čechů, přerušil členství v KSČM. (Foto Aha!: Petr Novotný, ara)

„To, co se jim stalo, si po čertech zasloužili. Čeští žoldáci patří s těmi americkými k těm nejzku*venějším. Dobře jim tak!“ Těmito slovy na sociální síti »pochválil« Michal Kesudis (37) z Ostravy čin sebevražedného atentátníka, který zabil pět českých vojáků v Afghánistánu. Za to komunista Kesudis stanul dnes před soudem.

Žaloba ho viní ze schvalování trestného činu a podpory hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod. Jako důkaz slouží příspěvek, který obžalovaný zveřejnil loni 9. července na Facebooku. Bylo to dva dny po útoku na české vojáky. Stojí si za tím! Za zvrácený komentář hrozí nyní nezaměstnanému Kesudisovi až tři roky v kriminále. Ten však na soudní chodbě bez rozpaků rozdával rozhovory a nějaká obava z trestu na něm nebyla znát.

„Přehnal jsem to, to je pravda. Ale v podstatě pokud jde o formu toho, co jsem řekl, tak si za tím stojím. Nelituji toho. Dalo se to napsat líp, abych se nikoho nedotkl. Neschvaloval jsem trestný čin ani jeho pachatele, nechválil jsem hnutí směřující k potlačení práv. Hájil jsem jen ozbrojený odpor proti ozbrojenému tyranovi,“ sypal ze sebe Kesudis před soudkyní Obvodního soudu pro Prahu 6 Kateřinou Kohoutkovou. Ta obžalovanému dala příležitost, aby výrok, za nějž je souzen, řekl tedy líp. „Nevím jak,“ reagoval obžalovaný. Jeho advokát Čestmír Kubát, mimochodem také člen KSČM, postavil obhajobu na zpochybnění oprávněnosti přítomnosti českých vojáků v Afghánistánu. Soudkyně kvůli doplnění důkazů odročila líčení na 31. srpna.

Kesudisovy šílené hlášky:

»Tak jsem někde četl, že se osamocenému afghánskému vlastíkovi na jízdním kole podařilo odvařit čtyři naše žoldáky. Přijel k nim a jen, co ho spatřili, šli sr*t, totálně na odpis.«

»Smrt našich kluků v Afghánistánu prý nebyla zbytečná. Souhlasím a jsem vděčný afghánským odbojářům, že nás těch šmejdů zbavili. Bez nich nám bude líp.«

»Smrt okupantům, čest odbojářům.«

Co se před rokem v Afghánistánu stalo?

Když se loni v červenci odpálil u základny Bagrám sebevražedný atentátník, zahynuli čtyři čeští vojáci a jeden byl zraněn. Po převozu do vlasti však i on zemřel. Pohřbů vojáků se zúčastnily stovky lidí. Rotmistra Davida Beneše (†28), četaře Ivo Klusáka (†33), desátníky Libora Ligače (†32), Jana Šenkýře (†38) a Jaroslava Lieskovana (†39) ocenil prezident Miloš Zeman medailí Za hrdinství.



Přečtěte si
ivoadler
16. 6. 2015 • 11:00

Bratrská internacionální pomoc v roce 1968 je dnes okupace. Sověti v Afghanistánu byli taky okupanti. Ti vojáci, kteří tam jsou dneska, okupanti nejsou. Bojují ale proti stejným silám jako Sověti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.