Už zase ztrapňují Moraváky: Další fraška ve Vinařích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Už zase ztrapňují Moraváky: Další fraška ve Vinařích!

Fuksa (Miroslav Táborský), Pavlíček (Václav Postránecký) a Vlček (Zdeněk Junák) přijímají Františka Vlčka (Hynka Čermáka) do řádu.
Fuksa (Miroslav Táborský), Pavlíček (Václav Postránecký) a Vlček (Zdeněk Junák) přijímají Františka Vlčka (Hynka Čermáka) do řádu. (Foto FVT Prima, archiv Rytíři vína)

Tak tohle se opět nepovedlo! Václav Postránecký (71), který se může pyšnit titulem Rytíř vína, se v seriálu Vinaři propůjčil k znesvěcení rituálu tohoto řádu.

V nedělním díle herec pasoval Františka Vlčka v podání Hynka Čermáka (41), a to má k realitě daleko jako Krkonoše k Alpám. Kdyby se měl obřad konat podle pravidel řádu, do kterého byl Postránecký slavnostně pasován před třemi roky, bylo by všechno jinak. Po schválení je nový člen uveden do řádu ne někde pokoutně ve sklípku, tak jako mohli vidět diváci v seriálu, ale při slavnostním shromáždění v sále. Rytíře pasuje velmistr a celý obřad je proveden speciálním mečem, který je uložen v Rytířském sále zámečku La Veneria ve Valticích, kde je střežen jako poklad. Nesmí chybět řádový pohár, který se před televizní kamerou také neobjevil.

A to jsou přitom ve Vinařích hned dva rytíři. První je Postránecký a druhý producent seriálu Tomáš Vican. „Víno jsem se naučil pít v sedmnácti letech, když jsem z Prahy přišel do Uherského Hradiště. Na Moravě jsem se naučil všechno, co potřebuje chlap pro život. Já moravsky piju, jím, zpívám i miluju,“ nechal se slyšet herec. Kdo jsou Rytíři vína
ŔÁD RYTÍŘŮ VÍNA sv. Urbana  byl založen na Moravě v roce 2004 po vzoru rakouských a francouzských šlechticů vína. Úzce navazuje na Řád moravských rytířů sv. Rostislava a sv. Kolumby. Za své sídlo si zvolili zámeček La Veneria v zámeckém parku ve Valticích, kde zasedají pravidelně jednou za rok.



Autor:  zej

Přečtěte si
oltec
19. 11. 2014 • 03:14

to víš.že ano hlupče zaharvi

ivoadler
18. 11. 2014 • 18:21

Říká se tomu suché víno, ve skutečnosti je to ale trpké víno. Když se napiju, křiví se mi huba. Proto "suché" víno nepiju. Ten seriál je totálně blbej.

ardaj
18. 11. 2014 • 17:26

chápu ,vy z Prahe dostáváte kyselý,prooo fortuny non omnia sponte fluant...blbe

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.