Mít doma psa nebo kočku, to je přece nuda! S »Godzillou« v obýváku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Mít doma psa nebo kočku, to je přece nuda! S »Godzillou« v obýváku!

David a Fluffy jsou nerozluční kamarádi.
David a Fluffy jsou nerozluční kamarádi. (Profimedia.cz)

Rád chodí na procházky, má svoji vlastní misku, rád se mazlí. Když přijdete na návštěvu do domu Brita Davida Robsona (18), nebude vás vítat ani pes, ani kočka, ale věřte – nevěřte varan jménem Fluffy! Váží třicet jedna kilogramů, má robustní velké tělo s malou hlavou, zakřivenými drápy, dlouhým ocasem, zahnutými zuby a celý je pokrytý malými výrůstky.

David koupil před lety malého plaza, který měřil pouhých pár centimetrů. Co z něj ale vyroste, nikdo netušil! Nyní jeho mazlíček měří metr a půl, rád se s ním válí na pohovce a kouká na televizi. David o Fluffym rád vykládá vtipné historky.

„Jednou Fluffy vylezl otci po nohou přes celé tělo až na obličej. Otec spal. Fluffy se na jeho obličeji uvelebil a usnul také,“ směje se David.  „Táta se pak vzbudil, ale vzhledem k tomu, že Fluffy je těžký, otec byl uvězněn na pohovce. Když se najednou vzbudíte a máte varana na obličeji, je to hodně vtipná situace,“ dodává usměvavý teenager.

Fluffy rád běhá za svým páníčkem, když na něj zavolá, a hraje si s ostatními domácími zvířaty – Robsonovi kromě něj mají ještě čtyři psy a tři kočky. Ještě víc ho ale baví hry s dětmi z okolí – běhá s nimi po okolí a nevadí mu, že je plaz. I přes velké drápy a ocas, kterým bičuje všechno kolem sebe, ho místní obyvatelé milují a nikdo se ho nebojí. Už si zvykli, že s nimi v jedné ulici žije varan. Taková malá Godzilla.

A tyhle »nádherky« se chovají v Česku!

Lamy se procházejí v koupelně

Manželé Přemysl (58) a Yvona (48) Okáčovi se před lety přestěhovali z města na vesnici, kde založili lamí farmu. Jejich miláčci však mohou i do domu.

Prase Hektor je miláček rodiny

Dnes jednadvacetiletá Veronika žije s rodiči v pražském bytě 2+1. Její miláček Hektor, göttingenský vepřík, váží 100 kg a je velice přítulný!

Hroch Davídek pobaví každého

Manželé Ringelovi chovají hrocha Davídka už 23 let. Sice váží 3 tuny, ale na paničku Olgu nedá dopustit. Denně spořádá 70 kg sena a vypije 200 l vody.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.