Jedete na prázdniny k moři? Kam ale s pejskem? Haf haf, hotel, školka, tábor... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jedete na prázdniny k moři? Kam ale s pejskem? Haf haf, hotel, školka, tábor...

Psi si od vás rádi přes dovolenou odpočinou. V hotelu nebo na psím táboře je jim dobře a vy se klidně můžete cachtat u moře.
Psi si od vás rádi přes dovolenou odpočinou. V hotelu nebo na psím táboře je jim dobře a vy se klidně můžete cachtat u moře. (Profimedia.cz)

Jedete na dovolenou a nemůžete vzít svého pejska s sebou? A navíc nemáte ani nikoho, kdo by vám ho po tu dobu pohlídal? Nevadí. Máme pro vás tipy, jak tento problém vyřešit! Odvezte svého čtyřnohého miláčka do psího hotelu nebo na psí tábor. A uvidíte, že si to tam užije stejně jako vy!

PSÍ HOTELY

■ Jak rezervovat hotel?

Hotel byste měli rezervovat co nejdříve. Minimálně dva týdny před vaší plánovanou dovolenou. Psí hotely mají o prázdninách dostatek zájemců a mohlo by se vám tedy stát, že by už pro vašeho pejska nezbylo místo.

■ Co musí mít váš pejsek s sebou?

Měl by mít očkovací průkaz s platným očkováním proti psince, vzteklině, parvoviróze, infekční hepatitidě a leptospiróze. Také je velmi důležité mít s sebou potvrzení veterinárního lékaře o dobrém zdravotním stavu pejska, které není starší déle než tři dny. Obojek se známkou, vodítko, košík a pelíšek jsou samozřejmostí.

■ Jaká plemena v psích hotelech můžete ubytovat?

Psí hotely jsou určeny pro všechny plemena psů, pouze některé hotely se specializují jen na určitá plemena. Hlavní podmínkou ubytování v psím hotelu je, aby pes byl hodný a neměl agresivní sklony!!

■ Můžu ubytovat v hotelu i jiná zvířata?

Ano! Po dobu vaší dovolené můžete v hotelu ubytovat i morčata, křečky, zakrslé králíky, kočky a želvy. Těchto hotelů není mnoho, ale existují.

■ Jaká je v hotelu strava?

Strava vašeho pejska by se měla řídit jeho návyky. Ať už se jedná o typ stravy, tak i o množství a četnost krmení. Stravu můžete pejskovi přibalit s sebou, anebo za menší příplatek zakoupit přímo v psím hotelu.

■ Mohu využít nadstandardní služby?

Mnoho psích hotelů poskytuje například individuální výcvik psa, stříhání a kosmetické úpravy. Mnohé psí hotely také přepravují psy od majitelů do hotelu i zpět.

■ Jaká je cena pobytu v psím hotelu?

Cena za pobyt v psím hotelu se pohybuje od sta do tří set korun za jeden den. Cena závisí na tom, o jaké plemeno se jedná, a zda potřebuje zvláštní výcvik nebo stravu.

ZKUŠENOSTI ZE PSÍHO HOTELU

Zvířata jsou ubytována ve venkovních kotcích, obvykle dvakrát denně dostávají krmivo, mají zabezpečenu hygienu i veterinární péči. Stejně tak nechybí ani dostatek volného pohybu k různým hrám. Je vidět, že psi snáší pobyt poměrně dobře, na nové prostředí si zvyknou brzy. Jen tak zhruba pět procent z nich má problémy a stýská se jim po svém páníčkovi. Právě těm je pak věnována zvýšená péče ošetřovatelů. Například tím, že se jim častěji dopřávají aporty ve výběhu.

PSÍ ŠKOLKY

Cítí se váš pejsek opuštěný, čeká na vás celý den sám doma? Ničí vám zařízení bytu nebo teskní celý den? Bolí vás u srdce, když ho ráno opouštíte? Dejte ho do psí školky! Psí školka se hodně podobá školce pro děti. Je v ní o pejsky postaráno v průběhu dne, kdy se jim nemůžete věnovat vy. Pejsci mají nad sebou neustálou péči a dohled.

Dle dohody s majitelem probíhá krmení a venčení je samozřejmostí. Pobyt psa ve školce je možno spojit i s výchovou nebo výcvikem. Jeden den ve školce vás vyjde na zhruba 400 Kč.

ZKUŠENOSTI ZE PSÍ ŠKOLKY

Psí školka má své dveře otevřeny pro jakéhokoliv psího kluka nebo holku s výjimkou bojových plemen, či jinak konfliktních  nebo agresivních jedinců. Ale i pro takto dominantní psy nevhodné do kolektivu řada z nich nabízí řešení v podobě individuálního hlídání. Denní program se odvíjí od toho, kolik se sejde psů, jakých ras, stáří a také jaké je venku počasí. Nejčastěji se chodívá na cvičák, kde probíhá výcvik poslušnosti nebo na hřiště. Školky bývají otevřeny od 7 h do večera.

PSÍ TÁBORY

Pošlete na tábor dítě? Tak proč nedopřát podobnou radost i vašemu miláčkovi? Vaši hafani a hafánci se vyřádí se cvičiteli i se starými mazáky, tedy asistenčními psy. A vyřádí se u spousty aktivit. Víte, co to jsou pojmy jako agility, dogdancing, flyball, frisbee, poslušnost? Můžete si vybrat, co chcete cvičit, ale můžete se zúčastnit všeho. Co se týče ceny, týden vás v průměru vyjde na 2000 Kč.

AGILITY

Cílem je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. Pes se baví, páníček se pořádně zadýchá. Ale co by pro svého miláčka neudělal.

DOGDANCING

Tak tohle je skoro balet. Show. Spočívá v plynulém pohybu psa v rytmu hudby, práce u nohy psovoda. Oba mohou »tančit« na předem vymyšlenou choreografii. Dogdancing může mít příběh, veselý motiv. Pozor, zvíře musí být spolehlivé a vyrovnané a psovod by měl mít trpělivost!

FLYBALL

Tady si páníček odpočine, fandí ze všech sil, zasportuje si jen pes. Soutěží většinou dvě družstva psů po čtyřech na dvou stejných flyballových dráhách.  Každá dráha se skládá ze čtyř stejných skokových překážek a flyballového boxu, který vystřeluje míček. O co jde? Pes uhání, na konci lapne automatem vystřelený míček do tlamy a metelí zpět.

FRISBEE

Házení létajícího talíře psovi je v současnosti velice atraktivní. Výborná doplňková aktivita hlavně pro vyznavače agility. Je jednoduchá technika, její zvládnutí už tak jednoduché není a vyžaduje hodně trpělivosti a času. Někdy pes předčí pána. Chytá líp, než mu to jeho »nemehlo« hází...

ZKUŠENOSTI ZE PSÍHO TÁBORA

Páníček přichází s pejskem do prostoru kynologického cvičiště. Po celý den se jim věnují výcvikářky. Náplní dne jsou různé společenské hry jako pro děti, nechybí vycházka do přírody. Především se ovšem dbá na základní výcvik čtyřnohých miláčků, tedy naučit pejsky poslušnosti i agility, oblíbenému psímu sportu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.