VIDEO Podivně vypadající šelma zardousila dvě slepice a vystrašila jejich majitele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

VIDEO Podivně vypadající šelma zardousila dvě slepice a vystrašila jejich majitele!

Podivně vypadající šelma
Podivně vypadající šelma (Petr Podroužek)

Šelma těžko identifikovatelného vzhledu dnes vystrašila starší manželský pár z brněnských Bohunic. Osmdesátiletá žena telefonovala, že divoké zvíře zardousilo jejich dvě slepice a zavřeli ho v kurníku. Penzistka však nedokázala určit, o jakou šelmu jde. Zvíře sice bylo veliké jako liška, mělo však šedočernou barvu a velmi prořídlou srst.

„Hlídka ze západu Brna po příjezdu na místo dřevěnou deskou zatarasila okno kurníku, aby šelma nemohla utéct stejnou cestou, kterou pravděpodobně vnikla mezi slepice. Operační středisko vyrozumělo odchytovou službu MP. I zkušený strážník odchytu musel zbídačené zvíře několik minut studovat, aby mohl s jistotou říct, že se skutečně jedná o lišku. Byla však nemocná, napadená mnoha parazity, zejména klíšťaty, měla prašivinu a vzhledem k jejímu chování není vyloučeno, že byla nakažená také vzteklinou. Odchytář poté zvíře uspal a pomocí speciální sítě jej vynesl před kurník,“ řekl AHA! Pavel Šoba z tiskového odboru brněnských strážníků. Následně byl kontaktován zaměstnanec Lesů města Brna, který si spící zvíře převzal.

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.