Jihoafrický farmář Marius Els: Vypiplal od mláděte hrocha, jenže... Rozsápal ho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jihoafrický farmář Marius Els: Vypiplal od mláděte hrocha, jenže... Rozsápal ho!

Marius netušil, že ho Humprey jednou zabije.
Marius netušil, že ho Humprey jednou zabije. (Profimedia.cz)

Mohl to být dojemný příběh o přátelství člověka a hrocha. Ale bohužel! Zákony přírody jsou mocnější než lidské představy o idylických vztazích. A Marius Els (†40), který si přes tunu vážící zvíře ochočil, na to doplatil životem.  Jeho mrtvé tělo našli v řece, zřízené takřka k nepoznání....

Marius a jeho hroch byli přitom až do tragédie nerozlučnou dvojkou. Jihoafrický farmář a bývalý major zvíře, tehdy ještě pětiměsíční mládě, zachránil před několika lety během povodní. Od té doby si k sobě vytvořili pouto. Žili spolu na Mariově farmě, kde mu páníček vybudoval vodní nádrž. Pětiletý hroch svého pána na důkaz vděčnosti často vozil na svém hřbetu.

Ti dva dovedli rozpustile dovádět hodiny a měli početnou skupinu fanoušků i na internetu. Marius svého mazlíčka, jemuž říkal Humphrey, nejen krmil, ale dokonce mu čistil i zuby. Přesně ty nebezpečně ostré špičáky, které do něj Humphrey zaťal a jimiž jej doslova rozcupoval!

„Humphreyho považuji za svého syna. Je tak podobný člověku...,“ říkával často farmář. Jak krutě se mýlil!  Zvíře zkrátka nebylo tak krotké a poslušné, jak si myslel. Zcela nečekaně jednoho dne Maria jeho nejvěrnější kamarád Humphrey velmi agresivně napadl, zavalil celým tělem, otevřel svou mohutnou tlamu a pevně stiskl! A pak znovu a znovu... Nehybné tělo ještě nějakou dobu vláčel pod vodou.

Jeho brutální čin bohužel není zas tak překvapivý, jak by se mohlo zdát. Hroši patří k nejagresivnějším zvířatům na Zemi. Každoročně zabijí přes 300 lidí, tedy víc než lvi, sloni, levharti, buvoli a nosorožci dohromady



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.