VIDEO Gorilí mládě už pije, ale vyhráno nemá. Návrat ke gorilám bude riskantní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

VIDEO Gorilí mládě už pije, ale vyhráno nemá. Návrat ke gorilám bude riskantní

Mládě 24hodin po narození
Mládě 24hodin po narození (Miroslav Bobek)

Gorilí miminko, které se narodilo v pražské zoo v úterý odpoledne a jež máma Bikira odmítla, je stále v inkubátoru. Ošetřovatelé už ho začali krmit umělou náhražkou mateřského mléka. Nyní zvažují další postup, jak ho zachránit a vrátit zpět do světa goril.

„Pokud se schopnost mláděte udržet tělesnou teplotu v nejbližších dnech alespoň poněkud zlepší, pokusíme se ho přiložit k Bikiře. Bude to spojeno s rizikem a šance na úspěch nebude vysoká, ale chceme, aby z mláděte vyrostla gorila s chováním gorily, nikoli domácí mazlíček nucený prožít celý život s lidmi,“ řekl dnes novinářům ředitel zoo Praha Miroslav Bobek.

Pokud ho máma opět odvrhne a mládě přežije, nebo s ohledem na jeho zdravotní stav nebude možné se o návrat k matce pokusit, chtějí chovatelé gorilího chlapečka odvézt do chovatelského zařízení v zahraničí, kde jsou nejen optimální podmínky k umělému odchovu, ale zejména skupina goril vhodnější pro jeho přijetí, než je pražská. O tom, jaký postup zoo zvolí rozhodne zdravotní stav mláděte. Podle Bobka by mělo být v této věci jasno do týdne.

Video se připravuje ...




Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.