Psí rádce: Co s bojácným štěnětem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Psí rádce: Co s bojácným štěnětem?

Psí rádce
Psí rádce (pro Aha! – psi-podlistany.estranky.cz)

Pejskaři, těšte se! Deník Aha! pro vás připravil unikátní seriál rad, jak správně pečovat o vaše mazlíčky, jak je vychovávat a jak zajistit jejich zdravou výživu, aby prosperovali. Každý den odpoví na vaše otázky některý z odborníků.

Jedině vychovaný, zdravý, společensky a sportovně vyžitý pes může člověku přinášet radost a být jeho nejlepším přítelem. A pozor, překvapení pro vás, pejskaře: ucelený přehled rad, fotografií a zajímavostí najdete také ve speciálním psím kalendáři deníku Aha!, který vyjde už v pátek 11. listopadu!

Mám odrostlé štěně křížence, doma je milé, ale na rušných místech se plaší a někdy vrčí na cizí lidi, kterých se bojí. Co s tím? Jana, Nymburk

Odpovídá chovatelka Michaela Holá - Štěně voďte mezi lidi, mezi jiné psy, do města, do zoo, na různé psí akce. Občas se s ním projeďte prostředky MHD atd. Tam všude můžete utlumit veškeré náznaky agresivity či bázlivosti.

Pokud ho budete izolovat od ostatního světa, abyste měli klid, bude v neznámých situacích buď paralyzovaný strachy nebo začne útočit na vše, co se kolem něj hne. Stane se pro vás na řadu let jen přítěží.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.