Zvířecí dětičky: Předváděly se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zvířecí dětičky: Předváděly se

11 malých krokodýlů čelnatých.
11 malých krokodýlů čelnatých. (Foto pro Aha! – Milan Kořínek, ČTK – Libor Zavoral, Petr Eret)

České zoologické zahrady se chlubí raritními přírůstky. Plzeňská zoo včera poprvé ukázala 11 malých krokodýlů čelnatých, olomoucká pokřtila šest vlčat arktických. A největší chovatelskou chloubou zoo v Ústí nad Labem je vzácné mládě medvěda malajského.

Mají rodiče rekordmany

11 malých krokodýlů čelnatých se v plzeňské zoo vylíhlo v polovině července. Za deset let, kdy zoo tento druh množí, je to devátý odchov. Nynější plzeňský krokodýlí pár je rekordman.

Na svět přivedl už 74 mláďat. Rodiče malých krokodýlů jsou tak údajně vůbec nejúspěšnějším párem krokodýlů všech druhů v zoologických zahradách v Česku.

Vlčí »mejdan«

Šest štěňat vlků arktických včera křtili představitelé Olomouce v tamní zoo. Dostali jména Jack, Ice cream, Tesák, Rex, Falco a Mása. Kmotři oslavence obdarovali kuřecími stehýnky.

Na hostině si pochutnalo i ostatních třináct vlků, kteří sdílejí společný výběh s medvědy baribaly. Nakonec vlčí »mejdan« zpestřily tenisové míčky, s nimiž se šelmy pořádně vyřádily.

Medvědí »poklad«

Medvědí »zlato« je od září k vidění v ústecké zoo. Mládě vzácného medvěda malajského již vyrostlo natolik, že se může předvádět návštěvníkům. Ústecká samička přišla na svět 20. června.

V zajetí se tento druh rozmnožuje jen velmi zřídka, naposledy se odchov podařil v Berlíně. V Ústí se za celou historii chovu, která se datuje od roku 1987, povedlo rozmnožit medvědy malajské ještě pouze dvakrát.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.