Tohle je fotka z divočiny: Češe lva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tohle je fotka z divočiny: Češe lva!

Alex nejprve svému obrovskému příteli vyčesává hřívu. Nejde přitom o žádné cirkusové vystoupení, lev se narodil a žije v přírodě!
Alex nejprve svému obrovskému příteli vyčesává hřívu. Nejde přitom o žádné cirkusové vystoupení, lev se narodil a žije v přírodě! (Profimedia.cz)

Učeše mu hřívu, namasíruje nohy, podrbe ho za uchem. U psa by to bylo vcelku běžné... Brit Alex Larenty (51) se však takhle stará o lva, který váží 250 kilogramů!

Lev Jamu (9) z národního parku nedaleko jihoafrického Johannesburgu a Alex jsou velcí kamarádi.

„Miluje, když ho začnu lechtat na chodidle,“ směje se. Ač to zní divně, sblížil je repelent. Jamu trpěl neustálými útoky hmyzu, ale když ho Alex natřel repelentem, utrpení skončilo a vděčný lev pak pravidelně vyhlížel muže, který mu pomohl.

Jamu se potom v klidu překulí na záda a nechá Alexe, aby se o něj postaral. Přesto je třeba být ve střehu. Když před několika týdny vnikl do rezervace vetřelec, lvi ho bez milosti roztrhali. V parku jich je celkem 75.

„Už mě znají, a tak mě do jisté míry tolerují. Ale pokud člověka neznají nebo nevědí, co zamýšlí, bez váhání útočí,“ říká Alex, který se narodil v malém anglickém městečku Chipping Norton, kde se to lvy rozhodně nehemžilo. Poznal je až v Africe, kde se nakonec rozhodl usadit natrvalo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.