Příběhy pejsků z útulků: Terinka si štěká podle chuti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Příběhy pejsků z útulků: Terinka si štěká podle chuti

Terinka (vpravo) už našla nový domov a také nové kamarády.
Terinka (vpravo) už našla nový domov a také nové kamarády. (Foto pro Aha! – Ivana Pecháčková)

Roztomilá kříženka teriéra a jezevčíka Terinka, kterou bývalý majitel dal do útulku, protože štěkala, má nový domov a páníčka, kterému její rozpustilá teriéří povaha nevadí.

„Před rokem nám umřela fenka. Hledali jsme novou, aby nebylo smutno mé jezevčici. Když dcera uviděla v Aha! Terinku, bylo rozhodnuto,“ říká nový majitel fenky Ivan Pecháček (64) z Mělníka.

Při prvním setkání dávala Terinka najevo nedůvěru a štěkala na něj. „Ve vlaku cestou domů si už lebedila v tašce u mě na klíně a položila si na mě hlavu,“ vzpomíná nový majitel. Opatrné bylo i seznamování s fenkou jezevčíka. Teď už ale všude chodí spolu, hrají si na velké zahradě a při spaní se k sobě tulí.

Terinka si také zazlobila. „Přišla návštěva, jak otevřela branku, vystartovala a byla pryč. Hledali jsme ji po Mělníku. Říkal jsem si, jak já tohle v útulku vysvětlím. Když jsem šel návštěvu vyprovodit, seděla u vrat a chtěla domů,“ vypráví již s úsměvem majitel.

Od té doby už neutekla. Naopak u páníčka hledá ochranu. „Když přijde někdo cizí, postaví se ke mně a jen vykukuje. Teprve, když vidí, že je vše v pořádku, nechá se pohladit,“ dodává Ivan Pecháček.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.