Příběhy pejsků z útulků: Kvido už je po amputaci! Běhá i po třech nohou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Příběhy pejsků z útulků: Kvido už je po amputaci! Běhá i po třech nohou!

Kvido bez problémů chodí i běhá.
Kvido bez problémů chodí i běhá. (pro Aha! – Renata Janíková)

Kvido je zase o krok blíže novému domovu. Smutný příběh malého dvouletého křížence labradora sledujeme od konce února, kdy se dostal do zlínského útulku s vážně poraněnou levou přední packou. Od té doby zažil spoustu změn. Pomohli mu i čtenáři Aha!

Po zveřejnění jeho příběhu Kvido našel novou paničku. Odejít s ní ale hned nemohl. Jeho zdravotní stav byl vážný a vyžadoval dlouhodobější léčbu. Minulé úterý mu musel veterinář nemocnou nožičku amputovat. „Kvido měl nemocnou nohu ochrnutou. Při pohybu si ji zraňoval a hrozilo mu velké nebezpečí infekce až otravy,“ řekl Aha! MVDr. Gregořík. Operace trvala 1,5 hodiny.

„Každá amputace je náročný zákrok, hrozí riziko masivního krvácení. Musí být provedena tak, aby kost, která zůstala, nebo její část ani po zahojení nepůsobila pejskovi žádná zranění a bolesti,“ dodal veterinář.

Kvido už den po operaci jedl a ke svému okolí byl přátelský. Handicap zvládá skvěle. Bez problémů pobíhal s ostatními pejsky, měl chuť si hrát. Ještě dostává léky proti bolesti. Stehy mu lékař vytáhne tento týden v pátek a za dalších pět šest dnů si jej bude moci vzít domů nová majitelka.

„Kvida chodí budoucí panička pravidelně navštěvovat. Z jeho zotavování máme všichni obrovskou radost,“ řekla Aha! vedoucí Útulku pro zvířata v nouzi ve Zlíně Danuše Šmigurová a dodala: „Děkujeme všem čtenářům Aha!, kteří na operaci a rekonvalescenci Kvida finančně přispěli. Získali jsme celkem 7 780 Kč, moc děkujeme.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.