Slůňata lákají davy lidí! Vidět je ale zatím nemohou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Slůňata lákají davy lidí! Vidět je ale zatím nemohou...

Sloní sameček se má čile k světu, nyní se učí používat chobot.
Sloní sameček se má čile k světu, nyní se učí používat chobot. (Zoo Ostrava)

Dvě slůňata, nejslavnější přírůstek ostravské zoo, lákají do zahrady davy návštěvníků. Během března stoupla návštěvnost o sto procent! Pavilon slonů je ale stále uzavřený...

Kdo má štěstí, může některé ze slůňat zahlédnout přes prosklené dveře na vzdálenost dvaceti metrů. Dovnitř pavilonu se zatím nesmí, a kdy to bude možné, si netroufá odhadnout ani jejich ošetřovatel. „Chceme, aby to bylo co nejdříve. Musíme se však řídit potřebami slonů,“ řekl ošetřovatel ostravské sloní skupiny Pavel Zvolánek.

Malí chobotnatci, kteří ještě nedostali jména, před sebou mají náročný program. Kromě seznamování s okolním světem se budou seznamovat navzájem. Chovatelé totiž chtějí obě matky i s mláďaty spojit. „Je důležité, aby začali všichni fungovat jako jedna skupina, rodina,“ dodal Zvolánek.

Slonice Vishesh (13) porodila v ostravské zahradě první živé slůně v historii našich zoo letos 11. března. Je to sameček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.