Nevidomý Alois Hudeček (55): Válka o vodicího psa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nevidomý Alois Hudeček (55): Válka o vodicího psa

Alois Hudeček se svou vodicí fenkou Iris. Teď se bojí, že o ni přijde.
Alois Hudeček se svou vodicí fenkou Iris. Teď se bojí, že o ni přijde. ( pro Aha! – Marek Hofman)

Hodně rušno je teď v Jindřichově Hradci okolo slepého muže, který vlastní vodicího psa. Vznikla dokonce petice, že Alois Hudeček (55) údajně svou fenku Iris týrá hladem, a dokonce ji i bije.

Sám nevidomý muž i úředníci ale obvinění popírají...

Petice, pod kterou je už přes 1000 podpisů, požaduje, aby úřady Hudečkovi psa odebraly. „Muž bývá opilý, fenku týrá a ve špatném zdravotním stavu měl i předešlého psa. Toho mu úřady naštěstí odebraly,“ řekl Aha! autor petice Ondřej Krupica. „Fenka je chudák, tak krásné zvíře, a tak smutné. Vídávám ho, jak na ni řve, a dokonce do ní i kopal,“ tvrdí obyvatel města Martin Nosál, který také petici podepsal.

Jenže úředníci i veterináři tvrdí, že se obyvatelé Jindřichova Hradce proti nemohoucímu muži doslova spikli a hodlají ho připravit o kamaráda a jediného pomocníka, i když k tomu není důvod. „Pes byl vyšetřený, ale žádné týrání nebo jeho zanedbání nebylo shledáno,“ uvedla vedoucí sociálního odboru Zdeňka Šindelářová. „A není pravda, že byl předchozí pes muži odebraný. Jako každá jiná kompenzační pomůcka je zvíře půjčováno na pět let a v té době ho už pan Hudeček měl déle než těch pět let. Tehdy se provedlo šetření ve spolupráci s veterinární správou a rovněž žádné týrání nebylo shledáno,“ dodala úřednice.

Slepý muž se teď bojí, že o svého jediného pomocníka přijde. „Vodicí pes musí poslouchat na slovo, aby sebe a svého pána neohrozil, nestrhl ho do vozovky či někam jinam. Ale rozhodně nejsem žádný tyran. Lidé, kteří tu petici podepisují, vůbec netuší, co to je naučit psa poslušnosti a jak se s ním má pracovat,“ řekl Aha! Alois Hudeček, který kdysi jezdíval na túry, dokonce závodil v hodu oštěpem i koulí. Pak ale oslepl a dnes je odkázán na pomoc ostatních.

Přečtěte si
fm1945
23. 2. 2011 • 18:12

Uz jenom jak zle sklebi hubu.Tak nevypada normalni clovek ale alkoholik a pes ma vystraseny pohled,takze bych tem lidem verila.A pokud chlasta,tak bych mu ho odebrala pejska hned.Dnes dostane kdejaky xindl zvire,protoze je to bohuzel vec a ne ziva bytost! A 1000lidi asi nekeca,co by z toho mely ne? Kdyz je takovy frajer a bije a tyra psa tak bez nej mu bude lip?,no ne? Takze mu davam minus-.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.