Vrrr! Máme život pod psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vrrr! Máme život pod psa!

Štěňátka čekají v útulku v Řepnici u Libochovan.
Štěňátka čekají v útulku v Řepnici u Libochovan. (Pro Aha! – utulek.mmdecin.cz, psidomov.cz)

Někteří psi mají skutečný život pod psa. Nejdříve je majitel už jako štěňátka vyhodí z domu.

Obzvlášť velcí smolaři i na další pokus narazí na lidi, kteří je nezahrnou právě láskou. O to více potřebují hodného člověka, který z nich opět udělá šťastné parťáky.

Reksík je opuštěný pohodář!

Kříženec velkého knírače Reksík měl od narození pech. Jako štěně ho majitel vyhnal z domu. Jiný člověk, který ho našel, ho šoupl do tzv. množírny. S více než stovkou psů pak Reksík živořil další tři roky.

Tlačil se v kotci v šeru v koutku stodoly. Ven ho vypouštěli jen občas. Nikdo o něm nevěděl, a tak šance, že najde skutečný domov a hodného pána, byla nulová. Naději mu dal až útulek v Kutné Hoře, který se již čtyřletého Reksíka ujal.

„Ukázal se jako velký pohodář a kliďas. Rád se nechá pomazlit. Chůze na vodítku mu nedělá problémy. V pohodě se nechal odblešit, nasadit obojek a i rád zapózoval při focení,“ říká ošetřovatelka Dagmara Staňková. Reksovi nevadí psi ani slepice. Lidi má rád. Jen s kočkami se nesnese.

Reksík čeká v útulku v Kutné Hoře. Volejte 606 908 540.

Psí batolata měla umrznout!

Dvě psí holčičky a tři kluci přežili jen zázrakem. Sotva je máma porodila a trochu nakrmila, vyhodil je jejich pán v papírové krabici do lesa na mráz. Život jim zachránila turistka, která je našla hladové, vyhublé a vyděšené.

Teď jsou v bezpečí v útulku v Řepnici u Libochovan na Litoměřicku. „Jsou to asi tříměsíční štěňátka. Jedná se o křížence belgického ovčáka a pravděpodobně dogy. Budou větší, ale ne jako klasická doga,“ říká spolumajitelka útulku Miluše Maskulanisová.

I když štěňata neprožila zatím nic hezkého, není to na nich příliš znát. „Normálně si hrají a škádlí se. Jen jedna fenečka je stále trochu bojácnější,“ dodává Maskulanisová. Hodí se do bytu i k rodinnému domu.

Štěňátka čekají v útulku v Řepnici u Libochovan. Volejte 602 893 442.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.