Proč si dopřát mléko II? Uleví od zažívacích potíží a napomáhá hubnutí!
Víte, jaké další výhody má konzumace mléka výrobků z nich? Mléčné kultury pomáhají lepšímu trávení, díky vysokému obsahu vápníku má mléko také pozitivní účinek na hubnutí!
1. Zažívací potíže
Zakysané mléčné výrobky zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí. Vyrábějí se zkvašováním mléka za pomoci čistých lékařských kultur, včetně probatických a pro správné fungování střev jsou nezbytné.
2. Podporuje hubnutí
Trpíte-li obezitou, volte především nízkotučné mléčné výrobky, které mají relativně málo energie, přitom díky obsaženým bílkovinám dobře zasytí. Další významnou složkou mléka je vápník, u něhož byl opakovaně prokázán pozitivní účinek na hubnutí.
3. Pro zdravější zuby
Čekáte miminko? Jezte mléčné výrobky! Je vědecky prokázáno, že dostatečný příjem sýrů a mléčných výrobků v těhotenství snižuje riziko vzniku zubního kazu u dětí. Doporučená denní dávka vápníku od 2. trimestru je 1500 mg. Vynikajícím zdrojem dobře vstřebatelného vápníku jsou tvrdé sýry, tvaroh, jogurty a mléko samotné.
4. Regeneruje svaly
Pokud sportujete, pak je pro vás velmi vhodné kakao. To totiž pomáhá k regeneraci svalů mnohem výrazněji, než voda nebo ostatní sacharidové nápoje. Má vyvážený poměr bílkovin a sacharidů a po skončení sportovních aktivit dobře poslouží k doplnění bílkovin, sacharidů, vápníku a sodíku. Kromě toho vysoký obsah vody v mléce nahradí tekutiny, a zabraňuje tak dehydrataci po tréninku.