Lehká večeře: Mexické rizoto s pikantní zeleninou
POTŘEBUJETE: 400 g Šmakouna Mexico, 120 g dlouhozrnné rýže, 360 g zelené papriky, 360 g rajčat, 160 g cibule, 4 vejce, 20 ml olivového oleje, umělé sladidlo, sůl, mletý pepř, česnek, citronovou šťávu, čerstvé bylinky (petrželku, oregano, bazalku), chilli papričku
Rýži uvaříme dle návodu. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na troše řepkového oleje, přidáme nastrouhaného šmakouna a krátce orestujeme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na troše oleje, přidáme nakrájená rajčata a papriku a společně s cibulí krátce podusíme. Na závěr přidáme vejce a promícháme. Dochutíme sladidlem, solí, pepřem, nasekanými bylinkami, chilli papričkou a citronovou šťávou.
Výživové hodnoty (1 porce): 1620 kJ, 41 g sacharidů, 25 g bílkovin, 13 g tuků
Více recptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.