Chutný oběd: Cizrnové karbanátky s hovězím
POTŘEBUJETE: 1 střední cibuli, 2 stroužky česneku, 300 g mletého libového hovězího masa, 1 hrnek uvařené cizrny, 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 lžičku mletého kmínu, 1 – 2 lžíce chilli omáčky, 1 lžíci ostřejší hořčice, 1 lžíci worcesterské omáčky, sůl, olej
Na přeliv: 1 lžičku dijonské hořčice, 2 lžičky sladké chilli omáčky, mletý pepř
Cibuli a česnek oloupeme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Uvařenou cizrnu rozmixujeme na kaši, promícháme ji s mletým masem, cibulí a česnekem, strouhankou, vejce, a kořením. Vytvarujeme karbanátky a dáme je na plech vymazaný olejem, přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Po upečení odsajeme ubrouskem přebytečný tuk a podáváme zálivkou z uvedených ingrediencí.
Výživové hodnoty (1 porce): 2319 kJ, 44 g sacharidů, 46 g bílkovin, 10 g tuků
Více receptů nejen na obědy najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.