Chutný oběd: Květáková polévka s brambory
POTŘEBUJETE: 4 sklenice slepičího vývaru se zeleninou (může být z kostky), 200 g květáku (čerstvý nebo mražený), 2 mrkve, kousek celeru, 1 malý pórek, ½ kořene petržele, 3 malé brambory, 100 g mraženého nebo sterilovaného hrášku, 1 zarovnanou lžíci vegety, 2 lžíce smetany nebo bílého jogurtu, 1 malý svazek kopru, špetku cukru, sůl, pepř
Zeleninu opláchneme a očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, petržel rozkrojíme napůl a dáme do vroucího vývaru. Když mrkev trochu změkne, přidáme brambory nakrájené na větší kostky. Jakmile změknou brambory, přidáme květák a hrášek. Vaříme pak ještě 10 minut bez pokličky. Polévku zjemníme smetanou nebo jogurtem a dochutíme solí, pepřem a vegetou.
Výživové hodnoty (1 porce): 462 kJ, 21,5 g sacharidů, 4,7 g bílkovin, 2,7 g tuků
Více receptů nejen na obědy najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.