Masové nudličky: Vepřové v pepřové omáčce
POTŘEBUJETE: 500 g vepřových řízků, 1 svazek jarní cibulky, 12 snítek citronového tymiánu, 1 lžíci přepuštěného másla, sůl, citronový pepř, 2 lžičky hladké mouky, 200 ml masového vývaru, 100 ml smetany na vaření, 4 lžíce nakládaného zeleného pepře
Maso nakrájíme na nudličky, v pánvi rozehřejeme máslo a opečeme je na něm. Osolíme a ochutíme citronovým pepřem. Vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, podusíme na něm na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Podlijeme vývarem, povaříme 2 minuty, přilijeme smetanu a opět 2 minuty povaříme. Přimícháme otrhané lístky citronového tymiánu a okapaný zelený pepř. Vrátíme maso a prohřejeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.