Velikonoční recepty: Jehněčí na rozmarýnu
POTŘEBUJETE: 500 g jehněčího masa vhodného na pečení (např. kýty), olivový olej, 2 lžíce másla, snítku rozmarýnu, špetku mletého pepře, 3 stroužky, česneku, špetku soli, 1 lžíci solamylu
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje, nejlépe olivového. Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla a případně i snítku čerstvého rozmarýnu. Podlijeme a upečeme do měkka. Kdo má rád intenzívnější česnekovou chuť, může maso potřít drceným česnekem ještě během pečení. Šťávu lze zahustit troškou máčeného solamylu. Ideální přílohou jsou k tomuto pokrmu vařené brambory a dušená zelenina, například směs hrášku, mrkve a kukuřice.
Více velikonočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.