Velikonoční pečení: Rozinkoví šneci
POTŘEBUJETE: 250 g nízkotučného tvarohu, 250 g změklého másla, 250 g mouky, 1 ½ lžičky prášku do pečiva, 2 vanilkové cukry, sůl, 125 g rozinek, 100 g pokrájených mandlí, 4 lžíce cukru, ½ lžičky mleté skořice, 150 g moučkového cukru, 1 ½ lžičky citronové šťávy
Tvaroh necháme okapat a dáme ho do mísy. Přidáme 200 gramů másla nakrájeného na kousky, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukru, špetku soli a promícháme s tvarohem. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladu odležet. Pak ho rozválíme na pomoučeném vále, potřeme ho zbylým rozpuštěným máslem. Posypeme rozinkami, mandlemi, cukrem smíchaným se skořicí. Těsto z užší strany zarolujeme a nakrájíme nožem na šneky, nůž si vždy namočíme do studené vody. Šneky rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 30 minut. Moučkový cukr rozmícháme s citronovou šťávou a ještě teplé šneky potřeme.
Více velikonočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.