Jídlo pro zdraví: Tofu na kari
POTŘEBUJETE: 1 balení tofu, 200 g brokolice, 200 g květáku, 1 hrst rozinek, 1 hrst plátků mandlí, 1 hrnek quinoy, 4 lžičky kari, 5 lžiček olivového oleje
Do misky nalijeme trochu olivového oleje, přidáme 4 lžičky kari a zamícháme. Přidáme tofu nakrájené na kostičky a opět pořádně promícháme. Následně necháme obalené kostičky chvíli odležet. Hrnek quinoy nasypeme do menšího hrnce a zalijeme 2 hrnky vody. Poté vaříme 15 – 18 minut. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme tofu na kari. Zhruba po 3 – 4 minutách přidáme nakrájený květák a brokolici a vše opékáme, dokud se tofu nezbarví mírně dozlatova. Hotovou zeleninovou směs s tofu v misce smícháme s uvařenou quinoou, přidáme hrst rozinek a promícháme.
Tip: Pro dochucení můžeme posypat nasekanou petrželkou a plátky mandlí.
Více zdravých receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.