Zavařovat lze i v zimě: Pomerančová marmeláda s rumem
POTŘEBUJETE: 1 kg oloupaných pomerančů, 4 lžíce rumu, citronovou šťávu, 1 Želírovací cukr 3:1 Labeta
Oloupané pomeranče rozdělíme na měsíčky a zbavíme blanek, aby nebyla marmeláda hořká. Kousky 5 minut povaříme, přidáme rum, želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 – 5 minut. Můžeme dochutit citronovou šťávou, která zároveň podpoří proces želírování - marmeláda tak bude tužší. Hotovou marmeládu plníme do čistých sklenic. Zavíčkované sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Uchováváme nejlépe na chladné, suchém a temném místě.
Více receptů na lahodné džemy najdete v tištěném Aha! pro ženy v čísle 8.