Zavařovat lze i v zimě: Ananasovo-zázvorový džem
POTŘEBUJETE: 500 g dužiny z ananasu, 15 g čerstvého zázvoru, 1 limetku, 1 želírovací prášek, 3 lžičky tekutého sladidla, 5 plátků čiré želatiny, kyselinu citronovou
Dužinu z ananasu nakrájíme na kostky. Polovinu dáme do mixéru a rozmixujeme, zázvor oloupeme a nastrouháme. Rozmixovaný i nakrájený ananas, želírovací cukr, zázvor a šťávu a nastrouhanou kůru z limetky promícháme, osladíme tekutým sladidlem a necháme asi 30 minut odstát. Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Ovocnou směs přivedeme k varu, zprudka ji povaříme asi 1 ½ minuty, přidáme vymačkanou želatinu a promícháme. Hotovou směs nalijeme do sklenic, posypeme povrch kyselinou citronovou a sklenice pevně uzavřeme.
Více receptů na lahodné džemy najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.