Pstruh na víně s mandlemi a rozinkami Vás nadchne!
POTŘEBUJETE: 4 pstruhy, šťávu z 1 citronu, 2 lžíce másla, sůl, 250 ml suchého bílého vína, 3 lžíce oleje, 100 g mandlí, 50 g rozinek
Vykuchané, omyté a osušené pstruhy pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Pak je osolíme, dáme na pekáč se lžící másla a dáme péci do vyhřáté trouby. Ke konci pečení je polijeme bílým vínem a necháme několik minut v troubě dotáhnout. Mandle spaříme, nakrájíme na plátky a opražíme na zbylém másle. Rozinky spaříme. Pstruhy podáváme s výpekem, mandlemi a rozinkami. Jako příloha se hodí vařené brambory.
Více receptů nejen na ryby najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.